Hirdetés
Európa

Valencia – Olympiacos rangadóval zárul az Európa Kupa játékhét:

:

Hirdetés

Bár csütörtökön este a Szekszárdnak és a Ceglédnek is szurkolhatunk a női kosárlabda Európa Kupában, érdemes egy kis kitekintőt is tenni. 20 óra 30 perctől a Valencia fogadja az Olympiacos-t. Két kiváló játékerőt képviselő gárda találkozik.

Ritka, amikor az Európa Kupa szintjén két olyan kaliberű gárda találkozik, mint az Olympiacos és a Valencia. A görögök elveszítették az Euroliga selejtezőjét, a valenciai csapat pedig éppen az európai elitbe igyekszik. Az első fordulóban a Valencia Julia Reisingerova 18, Queralt Casas 12 és Meiya Tirera 10 pontjával 77-51-re nyert Cegléden, az Olympiacos pedig 70-41-re verte a Namur-t. Ebből a csoportból ennek a két csapatnak kötelező lenne kivívni a továbbjutást.

Az Olympiacos-nál egy nagyon tapasztalt sor állt össze, melyet Bashaara Graves és Jessica Thomas, illetve a rutinos szlovák center Anna Jurcenková és a Schio-nál ponterős játszó klasszis Jacki Gemelos alkot. Hozzájuk a hazai magból Aikaterina Sotiriou csatlakozik. Természetesen ebben a felállásban a hazai bajnokságban toronymagas favoritok. A Valenciának Spanyolországban nehezebb dolga van, a Gironától és a Salamancától kikaptak már idén.

A Valenciának van egy erős spanyol magja, melyet Queralt Casas, Tamara Abalde, Maria Pina és Leticia Romero alkot. Hozzájuk a csehek feltörekvő centere Reisingerova és Maliból egy másik center Tirera csatlakozik. Jó szerkezetű és mozgékony felállás. Nagy erőpróba lesz számukra ez a meccs.

Hirdetés