Hirdetés
Archivum

Valencia – Rivas Ecopolis kupadöntõ lesz Spanyolországban:

:

Hirdetés

Szombaton a Spanyol Kupa elõdöntõjében a Valencia úgy verte 2 ponttal a Zaragozát, hogy a harmadik negyedben már 20 ponttal is vezetett az alacsonyabban rangsorolt gárda. A Rivas Ecopolis pedig hosszabbítás után gyõzte le a Salamancát.

A négy legjobbnak tartott spanyol együttes jutott a Király Kupa négyes döntõjébe, melynek a hétvégén Valencia ad otthont. A szombati két elõdöntõ közül a tiszta EuroLigás párharc, a Rivas Ecopolis és a Salamanca találkozója ígért nagyobb izgalmakat, míg a Valencia és a Zaragoza párosában a hazaiak toronymagas favoritnak tûntek.

A napi program délután négy órakor kezdõdött a Valencia és a Zaragoza összecsapásával. A két gárda nem mindennapi elõdöntõt produkált. A Valencia botrányos játékkal rukkolt elõ, az, hogy gyenge napot fogtak ki, enyhe kifejezés. A Zaragoza játékosai akkor szereztek pontot, amikor csak akartak, míg a másik oldalon igencsak dadogott a labda. Egy negyed után 12-24-re vezettek a vendégek, majd a szünetben már 18 pontos differenciát jegyezhettünk fel.

Az egykoron a francia USVO színeiben EuroLigát is nyerõ Allison Feaster vezetésével a harmadik negyedben akár el is dönthette volna a találkozót a Zaragoza. 27-47-nél az egész valenciai csarnok a fejét fogta, majd pár perccel késõbb az egyik ámulatból estek a másikba a helyi szurkolók. A végül 28 pontig jutó Brunson vezetésével megkezdte a felzárkózást a hazai hölgykoszorú. Az amerikai center mellett Katie Douglas és Marta Fernandez is betalált, miközben a Zaragoza fizikálisan teljesen elfogyott a negyedik negyedre. Hat perccel a lefújás elõtt már csak 56-61-re mentek a vendégek. A mérkõzés az utolsó percekre is nyílt maradt, végül Brunson találataival 68-66-ra behúzta a gyõzelmet a keveset mutató Valencia.

A Rivas Ecopolis és a Salamanca találkozója részben hasonlított az elsõ elõdöntõhöz. Itt a Salamanca szerzett gyorsan nagy elõnyt, az elsõ negyed végén már 25-11-re vezettek. Ekkor semmi jel nem utalt arra, hogy itt bármi baj érheti a bajnoki listavezetõt. A második negyedben azonban nagyot fordult a világ, elõbb Anna Cruz, majd Amaya Valdemoro és Dewanna Bonner adott ízelítõt klasszisából és mire a salamancai oldal reagált volna az eseményekre, már csak 2 pont maradt az elõnyükbõl.

A folyatatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyedik negyed végén, 2 perccel a rendes játékidõ vége elõtt 65-65 állt az eredményjelzõn. Innen Anna Cruz és Belinda Snell triplaváltása után 68-68-ra módosult az eredmény, majd érkezett Valdemoro egy újabb triplával, melyre Erika csak egy duplával válaszolt. Így a hajrára 70-71-nél lépéselõnybe került a Rivas.

13 másodperccel a lefújás elõtt a belga De Mondt duplájával azonban 72-71-re átvette a vezetést a Salamanca. 3 másodperc sem lehetett vissza, amikor Bonner két büntetõt dobhatott, de csak az egyik ment be, így 72-72-rõl jöhetett a ráadás. A hosszabbításban a Rivas Ecopolis akarata érvényesült. Gyorsan elléptek 5 ponttal és végül biztos gyõzelmet arattak.

Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA SALAMANCA -RIVAS ECOPOLIS 76 – 81
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – MANN FILTER ZARAGOZA 68 – 66

A vasárnap 15 órakor kezdõdõ döntõben a Ros Casares Valencia és a Rivas Ecopolis találkozik.

Hirdetés