Hirdetés
Európa

Valenciába látogatnak Simon Zsófiáék:

:

Hirdetés

Szombaton este a spanyol élvonalban Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Valencia vendége lesz.

Hét forduló után ellentétes mutatóval áll a Mann Filter és a Valencia. A címvédő Girona és a Salamanca közvetlen üldözőjének tekinthető Valencia 5 győzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik, amiket ráadásul éppen a két topcsapatból szedett össze. A Mann Filter 5 vereséggel és 2 győzelemmel a 9. jelenleg. Tekintve, hogy közeledik az alapszakasz fele – a 13. forduló – amikor meghúzzák a vonalat az első nyolcnál a Spanyol Kupa részvétel tekintetében, egyre nagyobb a tét Simon Zsófiáék szempontjából.

A Valenciát legutóbb a Cegléd ellen láthattuk. Quaeralt Casasék minden erőssége megmutatkozott. Kezdve az 51%-oa mezőnymutatóval, a 15 gólpasszal, a 13 szerzett labdával és a 31 gólpasszal. Amikor ennyire egységes a Valencia, akkor mindenkivel versenyképesek. Center-posztról Julia Reisingerova 15 pontig jutott, de Maria Pina 12 és Casas 11 pontját is kell emelni, Simon Zsóiáék legutóbb az Európa Kupából ismert Cadi La Seu-t fogadták és mindössze 65-61-re kaptak ki.

A Mann Filter akkor kifejezetten versenyképesnek bizonyult, bár az eddig ismert nehézségek megmutatkoztak. A 34%-os mezőnymutató okozhatott fejfájást. A csapatnak egész szezonban gondja az eladott labdák magas száma, ezúttal 14-nél álltak meg. A 22 mezőnytaláltra pedig mindössze 12 gólpassz jutott, tehát nem volt hiány egyéni magoldásokból.

Simon Zsófia közel 34 perc alatt 10 ponttal, 2 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt.

A Valencia ellen a jobb helyzetkihasználás mellett szükség lesz a Mann Filter-től több támadólepattanóra és a szerzett labdák után hatékonyabb indításos játékra. Várhatóan a magasabban rangsorolt rivális fog diktálni. Ha pedig a CEKK elleni meccshez hasonlóan tudnak futni és könnyű pontokat elérni, akkor magabiztosan fognak nyerni.

Fotó: elperiodicodearagon.com

Hirdetés