Hirdetés
Archivum

Valenciában küzdhet a feljutásért Maikel Lopez Gran Canariája:

:

Hirdetés

A hétvégén három hét szünet után folytatódnak a spanyol második vonal küzdelmei. Az alapszakasz utolsó két fordulóját rendezik, melyet április végén már a nyolcas döntõ követ.

Fotó: cbislascanarias.com

Fotó: cbislascanarias.com

A spanyol második vonalban két csoportban 28 csapat versenyez. A két csoport elsõ négy-négy helyezettje mérkõzik a nyolcas döntõben a feljutásért. Úgy érkezik el az alapszakasz utolsó két fordulója, hogy hat gárda a RC Celta Zorka, a Durán Maquinaria Ensino, a Patatas Hijolusa, a GDKO Ibaizabal, a Valencia Basket és a DVTK-t hosszú éveken át eredményesen vezetõ Maikel Lopez által irányított Spar Gran Canaria helye már biztos a nyolcas döntõben.

A csapatok március 31-ig pályázhattak a szövetségnél a nyolcas döntõ rendezési jogáért. A Spar Gran Canaria mindent megmozgatott, hogy házigazda lehessen. A befutó azonban Valencia lett, ahol a jól ismert La Fonteta aréna ad majd otthont a torna küzdelmeinek. Az április 26. és 29. között megrendezésre kerülõ seregszemlérõl az elsõ két helyezett vívja ki a feljutást. Erre jó esélyei vannak Maikel Lopez csapatának is.

Arról már korábban hírt adtunk, Maikel Lopez két évet kapott arra, hogy az egykoron szebb napokat látott Gran Canariát visszavigye az élvonalba. Remekül kezdték a szezont, az elsõ 18 mérkõzésüket megnyerték. Jelenleg pedig 22 gyõzelemmel és 2 vereséggel vezetik a B-csoportot. Jó keretet raktak össze, amelyben Starr Breedlove és Erica Covile személyében van két jobb amerikai légiósuk is.

Hirdetés