Hirdetés
Archivum

Valeriane Ayayi az USK Praha új igazolása:

:

Hirdetés

Egy újabb Euroliga csapatnál kezd formálódni a keret a következõ évadra. Alyssa Thomas után Valeriane Ayayi igazolását jelentette be az USK Praha.

A 184 cm magas, 24 éves francia válogatott Valeriane Ayayi a Bourges együttesétõl érkezik a cseh bajnokokhoz. Kifejezetten jó szezont zárt a Bourges-nál, ahol hazai porondon mindkét trófeát elhódították. Az Euroliga szereplés során pedig Ayayi 12,4 pont, 6,1 lepattanó és 3,7 gólpassz átlaggal zárt, mely pályafutása legjobbja.

Különleges statisztikai adat Ayayi esetében, hogy az elmúlt három évadban mindig bajnoki címet szerzett Franciaországban aktuális csapatával. A 2016/2017-es szezonban a Villeneuve-d’Ascq keretének volt a tagja, mellyel kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten felértek a csúcsra. A 2015/2016-os évadban pedig a Lattes-Montpellier-t erõsítette, ahol szintén aranyat ünnepelhetett az évad végén.

Ayayi játékjogával a tengerentúlon a Las Vegas Aces rendelkezik, de itt Európában még nem próbálta ki magát hazáján kívül. Mindenképpen érdekes lesz majd figyelni, hogy Prágában Natalia Hejkova irányítása alatt meg tudja-e ismételni hazai klasszis teljesítményét. A francia válogatottat tekintve Ayayi 2013 óta tagja a keretnek és ez idõ alatt 51 mérkõzésen lépett pályára. Jó eséllyel a szeptemberi Világbajnokságra utazó gárdának is tagja lesz.

Hirdetés