Hirdetés
Archivum

Valerie Garnier lett a Fenerbahce vezetõedzõje:

:

Hirdetés

A Fenerbahce a hivatalos honlapján egy rövid közleményben bejelentette, hogy Valerie Garnier lett a nõi kosárlabda csapatuk új vezetõedzõje.

Fotó: fenerbahce.org

Fotó: fenerbahce.org

Az elõzetes sajtóhíreknek megfelelõen nem váratlan a bejelentés. Valerie Garnier francia szövetségi kapitányként is dolgozik. A helyi szövetséggel a jelenlegi olimpiai ciklus végéig, tehát 2020 nyaráig szól a szerzõdése.

Valerie Garnier klubszinten legtovább a Bourges együttesénél tevékenykedett, ahol 2011 és 2017 között töltötte be a vezetõedzõi posztot. Éppen az elmúlt évad végén köszönt le a francia csapat élérõl, miután nem tudták kivívni a bajnoki döntõbe jutást. Garnier ettõl függetlenül kifejezetten eredményes tudott lenni a Bourges csapatával. Irányításával három bajnoki címet nyertek és a 2012/2013-as évadban az Euroligában bronzérmet szereztek.

Nem lesz könnyû dolga a francia edzõnõnek a következõ hetekben. Ha nem borul a papírforma a török alapszakasz utolsó fordulóiban, akkor a Fenerbahce mindössze a harmadik helyrõl várja majd a rájátszást. Ez már elõdöntõs pályahátrányt jelentene.

Ha idén nincs is benne a Fener csapatában a kiemelkedõen nagy eredmény, a következõ évad elõkészítését tekintve mindenképpen hasznos Valerie Garnier számára, hogy megismerkedik a körülményekkel, a klubbal. Francia sajtóhírek nem zárták ki, hogy nyáron Garnier mellé érkezne a válogatott két meghatározó játékosa Sandrine Gruda és Olivia Epoupa.

Hirdetés