Hirdetés
Archivum

Vállalja az NB I/A-s szereplést a TFSE nõi kosárlabda-csapata:

:

Hirdetés

A Testnevelési Egyetem a hivatalos honlapján jelentette be, hogy vállalja az NB I/A-s szereplést a TFSE nõi kosárlabda-csapata. Részletek az intézmény közleményében.

Fotó: Testnevelési Egyetem

Forrás: Testnevelési Egyetem hivatalos honlap

A Testnevelési Egyetem vezetõi döntése nyomán vállalja az NB I/A-s szereplést a TFSE nõi kosárlabda-csapata 2019–2020-ban! Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Bianka vezetõedzõ együttese az egész idényben parádés teljesítményt nyújtva az elsõ helyen zárt a 14 csapatot felvonultató NB I/B-s csoportjában, 26 mérkõzésébõl 24-et megnyerve.

„A tavasszal még nem úgy terveztük, hogy az õsztõl az NB I/A-ban játszik majd az együttes, de az idényben elért kimagasló eredmények feladták nekünk a leckét az élvonalbeli szereplés elvállalásával kapcsolatban – mondta megkeresésünkre dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk általános rektorhelyettese, a TFSE nõi kosárcsapatának szakmai vezetõje. – Az MTK-val együttmûködve lesz lehetõségünk az NB I/A-ban kosárlabdázni, hazai mérkõzéseinket a Városmajorban játsszuk majd, hogy minél közeleb legyünk a Testnevelési Egyetemhez.”

Minthogy az élvonalban profi csapatok és természetesen hazánk legjobb kosárlabdázói pattogtatják a labdát, a közeljövõ fontos kérdése a TFSE megerõsítése.

„Igen, lesznek erõsítések, de azért törekszünk rá, hogy döntõen TE-s játékosok alkossák a gárdát. A TE-s szakmai stáb marad – folytatta dr. Sterbenz Tamás. – Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy egyetemünk nem csupán a kosárlabda-szakosztályt kezeli kiemelten, mert alapvetõ cél számunkra, hogy maga a TFSE jelenjen meg minél markánsabban a magyarországi sportélet legmagasabb szintjén. Szintén fontosnak tartjuk, hogy egyetemista élsportolók legyenek a TE-n, hogy a hallgatók, a jövõ sportszakemberei tapasztalatot szerezhessenek.”

Hirdetés