Hirdetés
Archivum

Válogatott hírmorzsák:

:

Hirdetés

Szerdán mozgalmas napot zártak az Európa-bajnoki és az olimpiai selejtezõkre készülõ válogatottak. Az alábbiakban a fontosabb történéseket gyûjtöttük össze.

Törökországban megkezdõdött egy négycsapatos torna Japán, Fehéroroszország, Montenegró és a házigazdák részvételével. A nyitó napon az EB-selejtezõbeli riválisunk Fehéroroszország a dupla-duplát (13 pont, 10 lepattanó) elérõ Verameyenka vezérletével 57-50-re verte Japánt.

Ezt követõen a török együttes nagy meglepetésre 25 ponttal, 72-47-re kikapott Montenegrótól. A mérkõzéshez természetesen hozzátartozik, hogy amíg Montenegró az EB-selejtezõk június 13-án esedékes rajtjára készül, addig az olimpiai selejtezõk csak június 25-én kezdõdnek. A török csapatban bemutatkozott Quanitra Hollingsworth, aki 21 perc alatt 10 pontot szerzett és leszedett 4 lepattanót.

A mai naptól Sopronban szereplõ szlovák válogatottnál is zajlott az élet. Hivatalossá vált – amit azért az elõzetes hírek alapján várni lehetett – Zuzana Zirkova visszavonult a válogatottságtól. A szlovák klasszis a bajnokság rájátszására tért vissza súlyos térdsérülése után és a helyi szövetség mindenképpen szerette volna, hogy valamilyen formában, vagy játékosként vagy Ivan Vojtko segítõjeként, legyen ott a nemzeti csapat mellett. Végül egyikre sem kerül sor. Zirkova 1998 és 2010 nyara között erõsítette a szlovák válogatottat.

Ha már a szlovák válogatott szóba került, akkor nem szabad elmenni szó nélkül Ivan Vojtko nyilatkozata mellett sem. A szövetségi kapitány a basket.sk portálnak elmondta: nem tudja, hogy mi lesz Erin Lawless sorsa, egyáltalán a rendelkezésére áll-e idén nyáron. A játékos jelenleg az Egyesül Államokban tartózkodik és a szövetség egyeztet vele.

Ilyen gondjaik nincsenek az olaszoknak, akiknél szerdán edzésbe állt Raffaella Masciadri. Az olasz klasszis kipróbálta magát a WNBA-ben a New York Liberty edzõtáborában, de mivel az Egyesült Államokban nem kapott szerzõdést, hazatért. Innentõl Roberto Ricchini vezetõedzõn múlik, hogy számít-e Masciadri játékára.

Hirdetés