Hirdetés
Archivum

Válogatott játékosokkal erõsít a román és a horvát Euroliga újonc:

:

Hirdetés

Lassan teljessé válik az Euroliga újoncok kerete. A Novi Zagreb és a CSM Targoviste is igyekszik magához csábítani hazájuk válogatott játékosait.

A Novi Zagreb Sandra Mandir és Sena Pavetic megszerzésével erõsítette meg a keretét, mind a ketten a Gospictól érkeznek. Mandir klasszisát nem kell bemutatni, az olimpiai selejtezõn a horvát válogatott vezére volt minden tekintetben, 12.7 pontot, 4.7 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. Pavetic pedig az elmúlt évadban a Gospic cserecentereként kapott lehetõséget az Euroligában és 3.1 pontot átlagolt. Várhatóan a horvát fõvárosban is hasonló szerep vár rá.

Kis kitérõ, de a Gospic együttesétõl távozott Jelena Ivezic is. A horvát válogatott meghatározó embere a török Ceyhan Belediyesi együttesében folytatja pályafutását. A Gospic szétesése egyáltalán nem meglepõ. A horvát bajnokot jórészt politikai alapon támogatták és amikor a választások után fordult a politikai széljárás, az megpecsételte a klub sorsát. Abban a pillanatban ahogy az évad végén lejártak a szponzori szerzõdések, a régi támogatók távoztak és lehetetlen volt ezeket a forrásokat pótolni.

A CSM Targoviste Gabriella Marginean, Florina Pascalau és Ancuta Stoenescu szerzõdtetésével erõsített. A három román válogatott hölgy közül Marginean neve lehet ismerõs a szélesebb közönség számára. Franciaországban az elmúlt évadban az Arras húzóembere volt, jelenleg pedig az Európa-bajnoki selejtezõkön rendelkezik 20.2 pontos átlaggal. Pascalau súlyos térdsérülésbõl tér vissza, az elmúlt évadban a keresztszalag szakadásáig a Taranto alakulatát erõsítette. Stoenescu pedig Gyulafehérváron játszott az elmúlt szezonban, ahol 10 pontos átlaga volt. A román nemzeti csapatban idén nyáron 14 pontot és 4.5 lepattanót jegyez mérkõzésenként.

Bár a CSM Targoviste a keretének bemutatását a nyár második felére ígérte, az eddigi hírek alapján a totalbaschet.ro beszámolója szerint Elina Babkina, Ivanka Matic, Ksenia Tikhonenko, Olga Vorobyeva, Claudia Pop, Ancuta Stoenescu, Andreea Hutanu, Volha Tamargeanu, Florina Pascalau és Gabriela Marginean alkothatja a keretüket. Várhatóan hozzájuk csatlakozik még két tengerentúli légiós a WNBA-bõl.

Hirdetés