Hirdetés
Magyarország

Válogatott program után, győri folytatás előtt – Török Ágit kérdeztük:

:

Hirdetés

Remekül sikerült a bemutatkozás a válogatottban Török Áginak. Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT játékosa 27 és fél perc alatt 12 pontot, 4 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. A hat mezőnykísérletéből öt sikeres lett. A válogatottbeli debütálásáról és a szezon győri folytatásáról beszélgettünk.

Vegyes érzésekkel beszélgethetünk most. A válogatott vereséget szenvedett a szombati Eb-selejtezőn. A bemutatkozásod viszont kiemelkedően sikerült, amihez ezúton is gratulálok!

Köszönöm szépen! Mindig is az volt az álmom, hogy felhúzhassam a válogatott mezt. Nagy megtiszteltetés, hogy lehetőséget kaptam és az külön öröm számomra, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtottam. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megnyerni a mérkőzést. Sokat készültünk rá és akartuk a sikert, de ezzel a vereséggel most nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a kvalifikáció szempontjából.

Milyen érzéseid voltak az összetartás előtt? Készültél másként annak tudatában, hogy benne volt a levegőben: lehetőséget kaphatsz az utazó keretben?

Én minden összetartásra úgy készültem, akkor is amikor nem kerültem az utazó keretbe és ezután is úgy fogok, hogy ott segítsek a csapatnak, ahol tudok. Ha arra van szükség, hogy edzek velük, de utána kikerülök a keretből, akkor azzal, ha arra van szükség, mint most, hogy többet játsszak, akkor azzal.

Azért sem változtattam semmit, mert ebben a speciális helyzetben előzetesen nem lehetett tudni, hogy mire számíthatok. Több variáció volt az összetartás előtt, egy darabig még abban sem voltam biztos, hogy benne leszek a bő keretben. Úgy álltam hozzá, hogy amilyen szituációt hoz az élet, abból próbálom kihozni a maximumot. Így utólag azért elmondhatom, hogy talán arra számítottam a legkevésbé, hogy ilyen sok időt fogok a pályán tölteni.

Ezt az eredményes szereplést gondolom valahol megalapozta, hogy nagyon jól sikerült a győri csapat kényszerű leállása után a visszatérés.

Októberben az a leállás nagyon nem jött jól, de szerencsére végül nem lett akkora a kihagyás, hogy a formánk nagy mértékben visszaessen. Én is próbáltam felszabadultan játszani. Beszéltünk a szekszárdi meccsről, ami amolyan veszíteni való nélküli minden-mindegy alapon lejátszott mérkőzés volt és végül bravúros győzelmet hozott. A folytatáshoz lehetett önbizalmat meríteni abból is.

Biztos, hogy összefüggésbe lehet hozni a szezon közbeni formával és az ott gyűjtött önbizalommal, hogy így sikerült a bemutatkozás a válogatottban. Ez a két része a kosárlabdának nálam most kéz a kézben járt.

Fotó: FIBA.Basketball

Több oldalról is megvilágítottuk már az amszterdami mérkőzést. Te belülről hogy élted meg? 

Az első és a második félidő alapján a játék ritmusában és a koncentrálságban két részre lehet bontani a meccset.

Ha egy kicsit jobban tudtunk volna odafigyelni az első félidőben. Egy kicsit koncetráltabbak vagyunk a lepattanónkban, jobb ritmusban csináljuk a támadásainkat, akkor – ha össze is szedünk egy hátrányt – nem lett volna az elején a 20 pontos különbség. Abból rendkívül nehéz volt visszajönni. Ez össze is jött, de ugyanolyan nehéz ilyen szituációból lélektanilag átfordítani a meccset, ami nekünk sajnos nem sikerült.

A győri klub kiadta, hogy egy kilencmeccses etappal folytatódik a program. Egy ilyen hektikus ősz után mennyire lesz ez megerőltető?

Ez egy hatalmas erőfelmérő lesz, mert eddig az öt meccsünket két részletben játszottuk le egy 10 napos karanténnal. Ilyen szempontból most tudjuk majd meg igazán, hogy milyen formában vagyunk, milyen a teherbíró képességünk.

Másik oldalról nagyon várom ezt az időszakot, mert először tudunk teljes kerettel felállni a szezon során. A szezon első két mérkőzésére nem érkezett meg Beatrice Mompremier hozzánk és utána a többi mérkőzésen pedig hiányosak voltunk a Covid miatt. Most megint össze kell raknunk a csapatot és meg kell találni mindenki szerepét.

Bár a keretetek kiegészül, de lehet, hogy nehezebb lesz most folytatni, mint amilyen az október végi időszak volt. Az akkori sikereket az ellenfelek is nyilván elemzik és azért nektek is meg kell szokni a teljes felállást.

Pontosan így van. Nem azt mondom, hogy teljes reset gombot nyomunk, de biztosan új helyzetek várnak ránk. Ilyen jó rajt után, amikor négy meccset nyertünk és csak egyet veszítettünk el, elkerülhetetlenül megnőnek az elvárások.

Magunk felé is nagyobb elvárásokat támasztottunk ezek alapján. Próbáljuk ugyanazt a fiatalos lendületet belevinni, mint eddig is. Bízom benne, hogy az az összeállítás, amiben most vagyunk, a lehető legjobb lesz itt Győrben.

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés