Hirdetés
Európa

Válogatott szünet előtt több bajnokságban is teljes forduló:

:

Hirdetés

Az előttünk álló hétvégén kettéválik az európai mezőny. Vannak nemzetek, mint például Magyarország, ahol már a válogatott program áll a fókuszban, de a topligák egy részében még teljes forduló lesz.

Oroszországban és Törökországban nincs idő pihenni. A törököknél a címvédő Fenerbahce és a Botas rangadója szerepel a kiemeltek között, de a Galatasaray és Elzaig összecsapása is érdekes lehet, ahogy az Ormanspor vendégjátéka az Izmit otthonában is. Oroszországban vasárnap lesz teljes forduló, amikor a Kurszk a Krasznojarszk alakulatával mérkőzik, de legalább ilyen érdekes lesz az Orenburg és a Szpartak Moszkva ütközete. Yvonne Turner majd ezt követően kel útra hazánk felé. A Jekatyerinburg hazai magja eközben az MBA Moszkvával megvívja az Orosz Kupa október közepéről elhalasztott negyeddöntőjét.

Spanyolországot tekintve nagyon készülünk Simon Zsófia csapata, a Mann Filter Casablanca valenciai vendégjátékára. A hétvége rangadója a Girona – Gernika csata lesz. A Salamancára az Ensino Lugo otthonában kötelező siker vár. Olaszországban jön a Ragusa – Reyer Venezia derbi. Végletekig kiélezett a versenyfutás a három élcsapat (Schio, Venezia, Ragusa) között. Az egymás elleni fellépéseik kis túlzással kettőt érnek. A Schio a Battipaglia ellen nem hibázhat és látva az Euroliga formájukat, várhatóan nem is fognak. A topligákat nézve egyedül Franciaországban nem rendeznek mérkőzéseket.

A brit liga, a WBBL szintén nem iktatott be fordulót a hétvégére. A környező országokat nézve, selejtezőbeli csoport-riválisunknál Szlovákiában viszont még teljes forduló jön. Ráadásul egy Rózsahegy – Kassa presztízscsata szerepel a programban, ami még mindig különleges. Lengyelországban megkezdődött a szünet, de a napokban a Wisla Krakow és a Sleza Wroclaw között pótoltak egy elmaradt meccset. Itt 71-69-re nyertek a krakkóiak. Romániában szintén csak egy elmaradt összecsapás pótlása maradt hátra. A Nagyvárad látogat Kézdivásárhelyre.

Hirdetés