Hirdetés
Magyarország

Válogatott szünet után a Cegléd ellen folytatja a bajnokságot az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 18 órától a VBW CEKK Cegléd csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az összecsapást megelőzően Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője foglalta össze a válogatott szünet alatti felkészülési időszak tapasztalatait, illetve a szerdai összecsapással kapcsolatos várakozásait.

November 30., szerda
18:00 VBW CEKK Cegléd – Atomerőmű KSC Szekszárd
Albertirsa , Albertirsa Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Szilágyi Bálint, Gruber Nikolett Lilla (Hartyáni Zsolt)

November 15-én a negyedik fordulóval folytatódott az Euroliga szezon. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a Városi Sportcsarnokban lett pályára a görög Olympiacos SFP együttese ellen. Igazi ki-ki mérkőzés volt, melyen végül a szekszárdiak arattak 78-69-es győzelmet.

“Hullámzó meccset játszottunk az Olympiacos SFP ellen, ahol szerintem már mindenki a fáradtsággal küzdött. Éppen ezért, nagyon örültünk, hogy végül sikerült megszereznünk a győzelmet. Azt gondolom egy igazi csapatmunka volt. Bár természetesen most is voltak extra egyéni teljesítmények, – Cyesha Goree például 19 pont – 13 lepattanós dupla-dupla ért el –  mindenki kivette a részét ebből a sikerből is.” – értékelte röviden a válogatott szünet előtt utolsó találkozót a szekszárdi másodedző.

“Ezután kaptak egy hosszabb pihenőt a játékosok, de sajnos ez idő alatt egy nagyobb betegséghullám söpört végig a csapaton. Vezetőedzőnket, engem, illetve több játékosunkat is ledöntötte a lábáról, így amikor visszatértünk a munkába, akkor sem tudtunk teljes erőbedobással készülni. Ezen kívül pedig a keretünk sem volt teljes. Hisz nagyon sok fiatalnak utánpótlás válogatott kötelezettsége volt, hárman pedig a felnőtt válogatottban szerepeltek. Összességében, nem úgy sikerült tehát a szünet, ahogy szerettük volna.” – fogalmazott Horváth Zsófia. – “Mostmár viszont, pár napja minőségi edzések zajlanak.

Annak ellenére, hogy foghéjas volt a felkészülés, minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a jelenlévők számára minőségi munkát biztosítsunk. Olyan dolgokat gyakoroltunk, amikben hiányosságaink vannak, ezen kívül pedig a fizikális felkészültségen volt a hangsúly. Itt elsősorban egyéni képzésekre és erőléti edzésekre gondolok. Alacsonyabb létszámmal ugyanis intenzívebb edzéseket lehet tartani. Ezek a meglátásom szerint egész jól sikerültek.” – mondta a szekszárdi másodedző.

Fotó: FIBA.Basketball

Szerdán, a válogatott szünet után tovább folytatódik a magyar bajnokság. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a 13. forduló előrehozott mérkőzésén a VBW CEKK Cegléd otthonába látogat. Horváth Zsófia következőnek a találkozóval kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Biztosan nem lesz könnyű dolgunk a Cegléd ellen, ezzel együtt viszont azt gondolom, hogy maximális koncentrációval kötelező hoznunk ezt a meccset. Egy előrehozott mérkőzésről van szó, ami kicsit rendhagyó, de még akár a hasznunkra is válhat. Utána ugyanis visszatérünk az eddig megszokott mókuskerékbe.

A Cegléd esetében azt gondolom, hogy Williams és Cooper levédése lesz a kulcs. Ők ugyanis a csapat legponterősebb játékosai. Rájuk mindenféleképpen különös figyelmet kell fordítanunk. Illetve, Teodora Turudic-ot sem szabad elfelejtenünk, aki viszonylag friss szerződés, vagyis ellenünk még nem is játszott. Ezen kívül az U20-as játékosok kiiktatása lesz szintén kérdéses. A Cegléd ugyanis kiváló fiatal játékosokkal rendelkezik.” – fogalmazott a szakember. – “Elsősorban viszont, mint mindig, most is a saját játékunkon lesz a hangsúly. Minekután nem volt túl sok időnk 5:5-ben készülni, így fontos lesz, hogy az alap dolgokat, az apróságokat milyen precizitással hajtjuk végre. Nem szeretnénk most azonnal, egyszerre megváltani a világot. Lépésenként haladunk, és remélhetőleg ott tudjuk folytatni az építkezést, ahol a válogatott szünet előtt abbahagytuk.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés