Hirdetés
Archivum

Valóra vált cseh álmok:

:

Hirdetés

Nem mindennapi negyeddöntõkön vereséget szenvedett a címvédõ Ausztrália és a négy évvel ezelõtti döntõs Oroszország is a 16. Nõi Kosárlabda Világbajnokságon. A másik ágon a spanyolok hosszabbításban verték a franciákat, míg az USA átgázolt Dél-Koreán.
 

A Fehéroroszok meggyõzõ fölénnyel, 53-70-re verték az oroszokat. Az elnyûhetetlen Jelene Marcsanka a lefújás után a védekezés fontosságáról beszélt.

A védekezés volt a siker kulcsa. Alaposan felkészültünk Oroszországból és történetünk során elõször gyõztünk ellenük, így megyünk az elõdöntõbe. Azt hiszem, otthon Fehéroroszországban hatalmas ünneplés van. Nagyon örülök neki, hogy mosolyt csaltunk szurkolóink arcára.” – nyilatkozta az irányító.

Az Egyesült Államok átgázolt Dél-Koreán, így a 62 pontos siker után nem véletlen, hogy Geno Auriemma nem ragozta túl a dolgot.

„Nagy elõnyünk volt a testi adottságok terén. Magasabbak és erõsebbek voltunk ellenfelünknél. A keretünk is mélyebb volt, mivel sérülések miatt Korea csak 9 emberrel játszotta le a tornát, ami itt a végére nagyon nehéz helyzetbe hozta õket. A csapat egységes volt, a kezdõ ötös megadta az alaphangot, majd a többiek mind hozzátettek valamit.” – értékelt Auriemma mester.

A nap harmadik találkozóján a csehek 11 ponttal verték Ausztráliát. „Valaki azt mondta nekem a meccs elõtt, hogy csoda kellene a gyõzelemhez. Nagyon örülök neki, hogy vannak még csodák.” – nyilatkozta a zseniálisan játszó Horaková.

„Teljesen elfogytam a meccs végére. A találkozó elõtt elég szkeptikus voltam, mivel élénken él bennem a pekingi mérkõzésünk az ausztrálok ellen, ahol bizony 30 pontos vereséget szenvedtünk. Most más volt a helyzet, a feldobás után megéreztük a lehetõséget és kihasználtuk ellenfelünk hibáit. Igazi csapat voltunk!” – hangzottak a 27 pontig jutó Viteckova szavai.

Lubor Blazek megkönnyezte a sikert majd a sajtótájékoztatón végig dicsérte csapatát.
„Remekül felkészültünk erre a mérkõzésre. A játékosaim hittek abban a játékrendszerben, amit erre az estére kitaláltunk. Elhittük, hogy gyõzhetünk és ez volt a siker kulcsa. Uraltuk a festéket és szerencsére 40 percen át kitartott az erõnk.” – mondta Blazek.


„Minden tiszteletem a cseheké. Nekik mûködött a támadójátékuk, nekünk nem. 29% mezõnybõl, 19% triplából. Ennyi a történet. Ha nem dobunk jól, legalább jól kellett volna védekezni, de ez sem sikerült.”
– vélekedett Carrie Graf.

A Franciaország-Spanyolország mérkõzés a védekezésrõl és a nem mindennapi spanyol sikerrõl marad emlékezetes.


„Többször is úgy gondoltuk a kispadon, hogy elment a meccs és Franciaország ellehetetlenített minket. A legfontosabb, hogy a csapat végig hitt a sikerben. A végén szerencsések is voltunk…”
mondta Jose Ignacio Hernandez.

Hirdetés