Hirdetés
Archivum

Változások a ceglédi keretben:

:

Hirdetés

A délelõtti órákban már beszámoltunk arról, hogy Ketia Swanier személyében amerikai irányítót igazolt a VBW CEKK Cegléd. A klub a játékoskeretében eddig bekövetkezett változásokról kiadott egy összefoglaló sajtóközleményt, melyet az alábbiakban közlünk.

Forrás: VBW CEKK Cegléd Sajtóközlemény

Nyár van, a szabadságok, a pihenés évszaka, és bár szünetel a bajnokság, a kluboknál ilyenkor sincs pihenõ, hiszen mindenhol zajlik a következõ idény csapatainak összeállítása. Cegléd sem kivétel ez alól, sõt.

A szezon végén Cziczás László jelezte a vezetõknek, hogy másik csapatnál képzeli el a jövõjét, így elsõként új vezetõedzõt kellett keresni, akit sikerült is megtalálni a korábban Kassán dolgozó Peter Jankovic személyében.

Ezzel párhuzamosan pedig elindultak a tárgyalások a játékosokkal a következõ szezonra és egyre inkább látszott, idén a korábbiaknál többet kell nyáron dolgozni, hiszen Medgyessy Dóra, Katona Szidónia, Kányási Veronika és Chanel Mokango is jelezte, nem kötnek újabb szerzõdést, mert Cziczás Lászlóval együtt a DVTK-nál folytatják. Szintén távozik a csapattól és Franciaországban játszik majd Shayla Cooper, és nem sikerült megegyezni a folytatásról Jovana Popovic-csal sem.

Jelena Maksimovic, Kobolák Cintia, Révész Boróka és Filipowicz Vanda viszont marad Cegléden, így ha nem is teljesen, de szinte teljesen új csapatot kell építenünk a nyári szünetben. Ez pedig már el is kezdõdött, hiszen a következõ szezonra visszatér Ceglédre a legutóbb Zalaegerszegen játszó Gorjanácz Ágnes, és érkezik egy amerikai center Chelsey Lee, az izlandi válogatott erõssége Helena Sverrisdottir, valamint a rutinos, WNBA-t is megjárt amerikai irányító Ketia Swanier.

Jelenleg ezek a már aláírt, biztos szerzõdések és közben továbbra is folyamatosan zajlanak a tárgyalások, egyeztetések.

Forrás: VBW CEKK Cegléd Sajtóközlemény

Hirdetés