Hirdetés
Utánpótlás

Változások a Diákolimpia versenyrendszerében:

:

Hirdetés

Az MDSZ Országos Központja – a Diákolimpia Bizottság javaslatával egyetértve – a Diákolimpia® 2020/2021. tanévi versenyrendszerével kapcsolatban változásokról adott tájékoztatást a hivatalos honlapján.

Összhangban a Kormány járványügyi készültségi időszakban alkalmazott védelmi intézkedéseivel, az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, és biztosítva annak lehetőségét, hogy a 2020/2021. tanévben meghirdetett valamennyi Diákolimpia® verseny a későbbiek során megrendezésre kerülhessen, az alábbi sportági versenykiírásokban az ott rögzített alapszintű és megyei/budapesti, továbbá országos fordulók lebonyolítási határideje, illetve az azokhoz kapcsolódó továbbjuttatási határidők törlésre kerülnek:

– Asztalitenisz
– Floorball
– Futsal IV. korcsoport
– Futsal V-VI. korcsoport
– Kézilabda V-VI. korcsoport A kategória
– „Kis Iskolák Sportversenye – a sportoló nemzedékért” versenykiírás kézilabda és labdarúgás versenyszámai,
– Kosárlabda V-VI. korcsoport A kategória
– Röplabda V-VI. korcsoport A kategória esetében.

A döntés értelmében az érintett versenykiírások országos döntőinek időpontja – és akár azok helyszíne is – módosulni fog.

A fenti döntéssel az MDSZ célja az, hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy ezen versenyszámok alapszintű és megyei versenyei az eredeti tervekhez képest később kerüljenek megrendezésre, és ezáltal valamennyi sportágban és versenyszámban Diákolimpiai bajnokot hirdethessen még a tanév befejezése előtt.

A törlésre került határidők helyett új határidők meghatározásáról, valamint a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén a versenykiírással kapcsolatos további intézkedésekről az MDSZ Országos Központja minden hónap 10-én ad rendszeres tájékoztatást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fenti döntés nem jelenti a felsorolásban szereplő versenyek felfüggesztését, azok megrendezése – esetleges további, szigorúbb központi szabályozás hiányában – lehetséges, amennyiben a biztonságos versenyrendezés feltételei biztosítottak.

A nem kontakt sportágakban szabadéren megrendezett versenyek álláspontunk szerint a jelenlegi helyzetben nem jelentenek járványügyi értelmében kockázatot, így azok megrendezése – egyetértésben az állami köznevelési és szakképző intézményrendszer irányító szerveinek vezetőivel – javasolt és támogatott. Mindezek alapján az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság, valamint a Kis Iskolák Sportversenye atlétika versenyszámai a jelenlegi körülmények között – a higiéniai előírások betartása mentén – biztonságosan lebonyolíthatóak.

Fotó: MDSZ

Hirdetés