Hirdetés
Archivum

Változások a Fener-nél, a vezetõedzõtõl és két légióstól megváltak:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a hétvégén a Fenerbahce váratlan vereséget szenvedett a török bajnokságban a Cukorova Basketbol otthonában. Ezt követõen komoly személyi változásokat jelentettek be a klubnál.

Fotó: FIBA.Basketball

A Fenerbahce a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Firat Okul vezetõedzõvel, illetve Aerial Powers és Lynetta Kizer személyében két légióssal közös megegyezéssel szerzõdést bontott a klub. Firat Okul széke már az elbukott kupadöntõ után megingott és pozícióit a Sopronnal szemben elveszített Euroliga negyeddöntõ párharc, illetve a bajnoki bukdácsolás sem erõsítette meg. Az alapszakasz végén jó eséllyel mindössze a 3. helyen végeznek majd. Powers és Kizer teljesítménye szintén messze elmaradt a várttól.

A következõ vezetõedzõ személyérõl a török óriásklub hivatalos honlapja nem közölt részleteket. A PostUp.fr francia szaklap több értesülésre hivatkozva arról számol be, hogy a gall válogatott szövetségi kapitánya Valérie Garnier veheti át a szakmai irányítást a Fener-nél. A francia kollégák arról is írnak, hogy Garnier érkezésével a nyáron két honfitársa is átteszi a székhelyét a Fenerbahce alakulatához. Visszatérhet hozzájuk Sandrine Gruda és megszerezhetik a Galatasaray-tól Olivia Epoupát. Természetesen ezek nem hivatalos információk.

Hirdetés