Hirdetés
Archivum

Változások a spanyol és a francia Euroliga indulók között:

:

Hirdetés

A héten körvonalazódnia kell a nõi kosárlabda Euroliga 2012/2013-as mezõnyének és ezzel együtt érkeznek az elsõ bejelentések a változásokról. Spanyolország két csapattal képviselteti magát, de a francia ezüstérmes is bajba került.

A Salamanca En Directo portál jelentése szerint Spanyolországból az elõttünk álló évadban a 2011-es gyõztes Salamanca és az Isztambulban döntõt játszó – Honti Katával és Oleksandra Kurasovával erõsítõ – Rivas Ecopolis indul az Euroligában. A spanyolok három hellyel gazdálkodhattak, de a Ros Casares Valencia profi csapata megszûnt, a bajnoki harmadik Girona pedig nem tudta elõteremteni az induláshoz szükséges anyagiakat.

Érdekes fordulat következett be Franciaországban. A galloknál a bajnok Bourges, az ezüstérmes Lattes Montpellier és a kupagyõztes Arras vívta ki pályán az Euroliga részvétel lehetõségét. A Mondeville a hivatalos honlapján egy rövid hírben azonban arról tájékoztatta a szurkolóit, hogy a Lattes Montpellier nem él az Euroliga indulás lehetõségével és a francia szövetség felkérte a klubot a részvételre. Az USO Mondeville tulajdonosai a héten döntenek arról, hogy élnek-e a lehetõséggel.

Hirdetés