Hirdetés
Archivum

Változások a Szpartak Moszkvánál:

:

Hirdetés

Teljessé vált a Szpartak Moszkva kerete. Az orosz sztárcsapat bejelentette Isabelle Yacoubou és Ekaterina Ruzanova leigazolását, illetve hivatalossá vált, hogy Ksenia Tikhonenko kölcsönbe a CSM Targoviste csapatához kerül.

A Szpartak Moszkva két új játékossal bõvítette a keretét. A francia válogatott magasembere Isabelle Yacoubou a megszûnõ Ros Casares Valenciától érkezik, ahol az Euroligában 9.4 pont, 4.8 lepattanó, a Spanyol bajnokságban pedig 12.3 pont és 6.2 lepattanó volt az átlaga. Ekaterina Ruzanova pedig az Orenburg csereirányítója volt az elmúlt évadban, ahol 4 pontot, 2.2 lepattanót és 0.9 gólpasszt átlagolt az Euroligában, míg az Orosz bajnokságban 4.3 pont, 1.9 lepattanó és 2 gólpassz került a neve mellé mérkõzésenként.

Érdekes Ruzanova leigazolása, mert így Becky Hammon, Elisa Aguilar és Nika Baric mellett immár a negyedik irányítóra tettek szert. Ebben a helyzetben benne volt a kalapban, hogy esetleg a fiatal Nika Baricot kölcsönadják. A szlovén irányító az egy évet Kassán edzõdõ és idén nyáron visszatérõ Natalia Vieru-hoz hasonlóan egy kisebb csapatban kezdõként bizonyíthatott volna, de erre végül nem kerül sor.

Baric helyett egy másik nagyon fiatal és tehetséges játékos Ksenia Tikhonenko került el kölcsönbe egy alacsonyabban jegyzett alakulathoz. A 19 éves négyes poszton bevethetõ Tikhonenko a román CSM Targovistét erõsíti a következõ évadban. Tikhonenko az elmúlt szezonban 12 Euroliga mérkõzésen kapott lehetõséget, ahol átlagban 5 percet töltött a pályán és 1.4 pontot, illetve 1.6 lepattanót szorgoskodott össze. Az Orosz bajnokságban 10 percet kapott mérkõzésenként, mely idõ alatt 3.2 pont és 4 lepattanó került a neve mellé.

Ami külön érdekesség, hogy az orosz együttes közleménye a CSM Targovistét Európa Kupás együttesként mutatja be. Ez azt jelentheti, hogy a román klubnál mégsem sikerült az Euroliga indulás feltételeit megteremteni.

Hirdetés