Hirdetés
Európa

Változások európai élcsapatoknál:

:

Hirdetés

Csütörtökön két fontos játékosmozgáról érkezett bejelentés.

A Famila Schio a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Stefanie Dolson helyett Natalie Achonwa lesz magas poszton a légiósuk. Dolson-t nyáron szerződtették, de végül a közös munka meghiúsult. Az elmúlt egy hét során aktív tárgyalásokat folytatott a Schio, hogy megtalálják a helyettesét. A befutó Natalie Achonwa lett.

A kanadai játékos télen, még a világjárvány berobbanása előtt, a Bourges-nál volt beugró Isabelle Yacoubou sérülése miatt. A francia bajnokságban nyolc mérkőzésen 10.63 pontot és 4.75 lepattanót átlagolt. Az Euroligában szintén nyolc találkozón 11.1 pont és 5.3 lepattanó átlagot teljesített. A WNBA-ben Achonwa az Indiana Fever-nél 18 mérkőzésen 20.2 perc alatt 7.8 pontot, 5.5 lepattanót és 1.7 gólpasszt jegyzett.

A Lattes Montpellier Ana Dabovic sérülése miatt volt kénytelen változtatni. A szerb klasszis hosszabb időre kiesett. A helyére a 183 cm magas 32 éves cseh válogatott Romana Hejdová érkezik – adta hírül a klub honlapja. Őt jól ismerhetik a francia szurkolók, hiszen pályafutása nagy részét ott töltötte. Az Angers, a Tarbes, a Mondeville, a Saint-Amand és legutóbb a Basket Landes játékosa volt.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés