Hirdetés
Európa

Változások Kurszkban: Glory Johnson távozott, Astou Ndour visszatért:

:

Hirdetés

Változások történtek a Dinamo Kurszk keretében. Astou Ndour visszatérése után Glory Johnson távozott a Sopron Basket Euroliga riválisától.

Hosszú kihagyás után a 2019-es Európa-bajnokság MVP-je Astou Ndour január 25-én visszatérhetett a pályára. Két bajnoki és két Euroliga mérkőzésen szerepelt azóta. A bajnokságban a Szpartak Noginszk elleni 88-62-es siker során 15 perc alatt 2 pont és 4 lepattanó került a statisztikai lapjára. A Krasznojarszk legyőzésekor közel 26 perc alatt 6 pont és 12 lepattanó. Az Euroligában a Fenerbahce-tól elszenvedett 76-55-ös vereség alkalmával 23 perc alatt 12 pontot és 8 lepattanót jegyzett, a Girona 76-64-es legyőzésekor 17 perc alatt 6 pontot ért el.

A spanyol klasszis átmeneti pótlására igazolt Glory Johnson szerződése január 31-ig szólt. Egy olyan opcióval, ha Astou Ndour nem tud visszatérni, akkor tárgyalhatnak az együttműködés folytatásáról. Erre nem kerül sor, így Johnson szerződése pénteken este véget ért és távozott a klubtól. Ezt a kurszkiak egy közleményben meg is erősítették. Az Euroligában öt mérkőzésen 23.6 perc alatt 9.4 pont és 7.2 lepattanó átlagot teljesített.

Hirdetés