Hirdetés
USA

Változik az amerikai válogatott kerete:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államok válogatottja január 27-én a UConn, majd február 2-án a Louisville ellen lép pályára egyetemi túrájának újabb felvonásaként. Ezt követően pedig Belgrádban olimpai selejtező-tornán vesznek részt. A korábban kihirdetett két helyen változik.

Az USA Basketball tájékoztatása szerint Katie Lou Samuelson (Chicago Sky), Ariel Atkins (Washington Mystics) és Tiffany Mitchell (Indiana Fever) csatlakozik a kerethez. A változtatásokra azért volt szükség, mivel a Famila Schio színeiben Diamond DeShields sérülést szenvedett, így nem bevethető, ahogy Diana Taurasi sem tudja vállalni a szereplést.

Katie Lou Samuelson személye olyan szempontból érdekes, hogy a testvére Karlie Samuelson a britek honosítottja és szintén készül a februári válogatott programra.

Az amerikai válogatott bő keretét Samuelson, Atkins és Mitchell mellett Sue Bird (Seattle Storm), Tina Charles (New York Liberty), Layshia Clarendon (Connecticut Sun), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx), Chelsea Gray (Los Angeles Sparks), Kayla McBride (Las Vegas Aces), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks), Kelsey Plum (Las Vegas Aces), Breanna Stewart (Seattle Storm), és A’ja Wilson (Las Vegas Aces) alkotja.

Az USA Basketball azt is bejelentette, hogy az egyéni játékos-megállapodások alapján Charles csak a UConn elleni meccsen lép pályára, míg McCoughtry mindössze a Louisville otthonában megvívásra kerülő összecsapáson. Mindketten tehát csak a korábbi egyetemük elleni bemutatón szerepelnek.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés