Hirdetés
USA

Változik az amerikai válogatott kerete:

:

Hirdetés

Az USA Basketball a hivatalos honlapján jelentette be, hogy változik a női válogatott kerete a novemberi programra.

Az USA Basketball tájékoztatása szerint a WNBA döntőjében megsérülő Elena Delle Donne helyett Allisha Gray-t hívta be a szakmai stáb. A Dallas Wings színeiben Gray az elmúlt évadban 10.6 pontot, 4.1 lepattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt. 2017-ben az év újoncának megválasztották a ligában.

Az Egyesült Államok válogatottja november 2-án a Stanford University, 4-én az Oregon State University, 7-én a Texas A&M University, majd zárásul november 9-én a University of Oregon együttese ellen lép pályára. Mint ismert, a 2020-as Tokiói Olimpiáig hátralévő kevesebb, mint egy évben rendszeresen tart edzőtábort Dawn Staley szövetségi kapitány. Az USA ennek jegyében részt vett szeptember végén az Amerika-bajnokságon és bár már rendelkeznek kvótával, de tét nélkül az Olimpiai Selejtezőn is el kell indulniuk. Ennek megfelelően november 10. és 18. között Argentínában szerepel.

Az USA Basketball nyolc játékossal kötött szerződést, akik vállalták, hogy ezen összetartások alkalmával – ha nem hátráltatja őket sérülés – a szakmai stáb rendelkezésére állnak. Ők Sue Bird (Seattle Storm/Connecticut), Elena Delle Donne (Washington Mystics/Delaware), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings/Notre Dame), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx/LSU), Chelsea Gray (Los Angeles Sparks/Duke), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks/Stanford), Diana Taurasi (Phoenix Mercury/Connecticut) és A’ja Wilson (Las Vegas Aces/South Carolina).

Fotó: Dallas Wings

Az őszi mérkőzéseken tehát Elena Delle Donne biztosan nem vehet részt. Csatalkozik viszont a fenti játékosok mellé Seimone Augustus (Minnesota Lynx/LSU), Layshia Clarendon (Connecticut Sun/California), Napheesa Collier (Minnesota Lynx/Connecticut) és Kelsey Plum (Las Vegas Aces/Washington).

Az már a felek előzetes megállapodása alapján tudható, hogy az egyetemi mérkőzések közül Chelsea Gray a Stanford elleni találkozót hagyja ki, míg Kelsey Plum az első két összecsapáson nem lép pályára.

Hirdetés