Hirdetés
Európa

Változott az Eb-selejtező lebonyolítása:

:

Hirdetés

Hétfőn ülésezett a FIBA Europe Board, a nemzetközi szövetség európai döntéshozó szerve. Több fontos határozat született, melyek közül kiemelkedik a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjét érintő.

Mint ismert, a háborús agresszió miatt a FIBA Oroszországot és Fehéroroszországot kizárta a selejtezőből. A FIBA Europe Board úgy határozott, hogy ezen két válogatott csoportjából csak az első helyezettek jutnak ki a nyári kontinenstornára.

Változott a lebonyolítás a FIBA hét eleji döntése értelmében. Ennek alapján Oroszország és Fehéroroszország kizárása miatt az F és az I csoportból csak a csoportelsők jutnak ki az Európa-bajnokságra, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport csoportmásodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a 10 csoportgyőzteshez és a 2 rendezőhöz – természetesen ez abban az esetben igaz, amennyiben egyik rendező (Izrael, Szlovénia) sem kvalifikálja magát a selejtezőből, mert ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelenti.

Ennek alapján tehát két csoporttal kevesebbet kell figyelnünk abban az esetben, ha a C jelű négyes második helyén zárunk. Az a rész nem változik azonban, hogy a csoportnegyedikek elleni eredmény ki fog esni majd a csoportmásodikok összevetésénél.

– írja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének honlapja.

Hirdetés