Hirdetés
Nagyvilág

Változtatni kellett a washingtoni világbajnoki selejtezőn:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) bejelentette, hogy részben változik az eredetileg Washingtonba tervezett világbajnoki-selejező torna menetrendje és helyszíne. Az ok, hogy a keleti vakcinákkal oltott orosz játékosok megfelelő időben történő beutazása nem biztosított.

Mint ismert, február 10-13. között 16 válogatott négy darab négyes csoportban küzd meg a 2022-es női kosárlabda világbajnokságra kiadó 10 helyért. A csoportokból hárman jutnak tovább. A mezőnyből az Egyesült Államok és Ausztrália alanyi jogon résztvevő, így az ő csoportjaikból mellőlük a két legjobb kvalifikálja magát a seregszemlére. Két csoportnak Belgrád ad otthont, ezen felül Oszaka és Washington lesz a házigazda.

A washingtoni torna mezőnyét a házigazda USA mellett Oroszország, Puerto Rico és Belgium alkotja. Az orosz válogatott játékosait olyan vakcinákkal oltották be, melyet az Egyesült Államok illetékes hatóságai nem hagytak jóvá. Ennek megfelelően a FIBA, a rendező USA Basketball és az Orosz Kosárlabda Szövetség erőfeszítései ellenére nem tudják biztosítani az oroszok megfelelő időben történő beutazását. Olyan helyszínt kellett keresni, ahol a keleti vakcinákkal oltott orosz válogatott selejtezőit meg lehet rendezni. Ez végül Santo Domingo, a Dominikai Köztársaság fővárosa lett. Az orosz csapat meccseit tehát ide helyezték át.

A torna programja az alábbiak szerint módosul:

Washington D.C., USA

Február 10., csütörtök – Puerto Rico – Belgium
Február 11., péntek – Belgium – USA
Február 12., szombat – USA – Puerto Rico

Santo Domingo, Dominikai Köztársaság

Február 13., vasárnap – Oroszország – Belgium
Február 14., hétfő – Puerto Rico – Oroszország

Az USA – Oroszország találkozót nem bonyolítják le, miután nem utazik el Santo Domingóba az Egyesült Államok válogatottja. Ez azonban a versenyt nem sérti, mivel USA egyébként is alanyi jogon résztvevő a 2022-es világbajnokságon.

Hirdetés