Hirdetés
Archivum

Várakozás felett szerepeltek a horvátok:

:

Hirdetés

Két helyosztót rendeztek szombaton a 33. nõi kosárlabda Európa Bajnokágon. Horvátország a montenegrói válogatott legyõzésével megszerezte az ötödik helyet és ezzel készülhet az olimpiai selejtezõ tornára. A litvánok a letteket verték a hetedik helyért. Nézzük, hogy a fõszereplõk miként értékeltek.

Stipe Bralic, horvát kapitány arról beszélt, hogy csapata két legjobbját nélkülözve harcolta ki az ötödik helyet. „Nagy dolog Horvátország számára, hogy ott lehetünk az olimpiai selejtezõn. Jó esélyünk van a londoni részvételre, mert 5 csapat kvalifikálja magát abból a selejtezõkörbõl. Nagyon tehetséges játékosok alkotják a keretünket. Úgy jöttünk ide, hogy a legjobb irányítónk megsérült és itt is kidõlt egy meghatározó emberünk, mégis bizonyítottuk, hogy méltó ellenfelei tudunk lenni bárkinek.” – mondta a horvát kapitány.

Az õsztõl Gyõrben szereplõ Iva Ciglar már az ötkarikás játékokra tekintett elõre. „Egy lépéssel közelebb kerültem, hogy valóra váljanak az álmaim. Montenegró nagyot játszott ezen az Európa Bajnokságon, de csak 6-7 embert rotáltak és a végére elfáradtak. Sajnálom õket, hogy így alakult. Azt hiszem jövõre jó esélyeink lesznek az olimpiára. A keret egy évvel tapasztaltabb lesz és ha a tudásunknak megfelelõen játszunk, elérhetjük a céljainkat.” – mondta Ciglar.

Miodrag Baletic elismerte, hogy elfogyott a csapata. „Mi voltunk sokáig a torna legeredményesebb csapata, de elfáradtunk a végére. Nem tudtuk megismételni a korábbi mérkõzéseken nyújtott teljesítményünket.”

A montenegróiak honosított játékosa, Anna De Forge hangsúlyozta, erre az eredményre is büszkének kell lenniük. „Hatalmas elismerést vívtunk ki Montenegrónak ezen a tornán. Nem kell szégyellnünk semmit. Hat meccset nyertük sorozatban és végül 7/2-es mutatóval zártunk. Nem tudom, hogy ennél több volt-e ebben a tornában. Annyi történt, hogy a két legfontosabb mérkõzésünket elbuktuk. Arra amit elértünk, így is büszkének kell lennünk.” – mondta a tengerentúlról érkezõ klasszis.

A lett-litván mérkõzésnek nem sok tétje volt. A jobban koncentráló litvánok gyõztek. „Ez egy tétnélküli összecsapás volt, ahol szerintem az erõsebb csapat gyõzött. Bár nem értük el a kitûzött célunkat, az olimpiai selejtezõt, úgy vélem a játékosaim mindent kiadtak magukból.” – mondta Algirdas Paulaskas, litván szövetségi kapitány.

A leköszönõ George Dikeoulakos elsõsorban a lett kosárlabdát méltatta. „Ez volt az utolsó mérkõzésem lett szövetségi kapitányként. A legfontosabb, hogy újra Európa legjobb nyolc csapata között voltunk. Ezen a tornán kulcsjátékosokat kellett nélkülöznünk, de ennek köszönhetõen a fiatalok értékes tapasztalatokat gyûjthettek. Megtiszteltetés volt a litván szövetséggel és ezekkel a fiatal játékosokkal együtt dolgozni. Sok sikert kívánok nekik a jövõben. Egyszer még fogunk újra együtt dolgozni!”

Hirdetés