Hirdetés
Magyarország

Várakozások a Cegléd – Valencia mérkőzéssel kapcsolatban:

:

Hirdetés

Csütörtökön este 18 óra 30 perctől a Valencia lép pályára a VBW CEKK Cegléd vendégeként. Mindig különleges, ha egy spanyol topcsapat látogat hazánkba. Nézzük, hogy milyenek a várakozások a találkozó előtt.

A mérkőzéssel kapcsolatos részletes esélylatolgatásunk ITT olvasgató. “Számunkra Cegléden egyfajta kosárlabda ünnep az Európa Kupa.” – kezdte nyilatkozatát a VBW CEKK Cegléd Facebook oldalán Gabriel Carrasco, vezetőedző.

“Nagyon erős csoportba kerültünk, erős ellenfelekkel fogunk találkozni. Több Euroliga szintű csapat látogat hozzánk. Elsőként a Valencia, akiknek nagyon erős keretük van. Az Olympiacos szintén erős és éppen csak lemaradt az Euroligáról. A Namur pedig az egyik legjobb belga csapat. Nagyon nehéz csoport, “őrült” másfél hónap vár ránk. November 7-ig tart ez az időszak, de megyünk előre keményen dolgozva. Az első ellenfél most a Valencia, utána azonban rögtön már a hétvégi bajnoki mérkőzésre koncentrálunk” – fogalmazott Gabriel Carrasco, a CEKK szakvezetője.

Forrás: kosarsport.hu – Fotó Tóth Zsombor/Sopron Basket

A másik oldalon nagyok a várakozások, hiszen a Valencia Basket első nemzetközi mérkőzésére készül. “Nagyon fontos nap ez klubunk számára, a női kosárlabda csapat nemzetközi debütálása. Nagy akarattal, lelkesedéssel és kellő alázattal készülünk erre a megmérettetésre. Az eddig elvégzett munkában bízva önbizalommal léphetünk pályára.” – mondta a találkozó felvezetéseként Rubén Burgos, a Valencia vezetőedzője.

A Valencia keretét nézve magyar kötődés Queralt Casas, de a spanyol lapok emlékeztetnek arra is, hogy a Cegléd a 2017/2018-as szezonban a Gernikával és a Gironával szerepelt egy csoportban. Akkor hazai pályán a Gernikát 80-68-ra sikerült is legyőznie a magyar csapatnak. A ceglédi oldalon az akkor pályára lépő nyolc játékosból az idei keretnek senki nem tagja. Annak a vereségnek a részese volt a Gernika együttesében María Pina, aki most a Valenciát erősíti.

“Az első mérkőzéseink egyike volt abban a szezonban. Fárasztó utazás után érkeztünk meg, a ceglédi csarnok egy nehéz helyszín a vendégcsapatok számára. Sok néző előtt játszottunk és veszítettünk. Nem tudom megmondani, hogy most milyen eredményt várhatunk. Ha azonban úgy küzdünk, mint addig, akkor minden rendben lesz.” – nyilatkozta Maria Pina.

Hirdetés