Hirdetés
Magyarország

Várakozáson felül teljesített az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

A DVTK hivatalos honlapja Szabó Tamás, főtitkárát kérdezte az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapatának 2020/2021-es szerepléséről.

A Magyar Kupa Ezüstérem a DVTK és egész Észak-Magyarország legfényesebb csapatsport érme idén. Annak ellenére lettek jók az eredmények, hogy a szezon előtt nagyon sokan temették a csapatot: volt olyan szurkoló, aki azt hangoztatta, hogy a legjobb nyolc közé is nehéz lesz bekerülni.

Tavaly tavasszal az alapszakaszt az egy évvel korábbihoz hasonlóan a második helyen zártuk, ezért is volt rendkívül fájó a bajnokság beszüntetése, mivel jó esélyünk volt rá, hogy egymás után két évben is bajnoki döntőt játsszunk, amelyhez hasonló sikert korábban még sohasem értünk el a szakosztály története során. A vírus okozta bizonytalanságban azonban úgy döntöttünk, hogy a 2020/21-es bajnokságot annak rendeljük alá, hogy a fiatal magyar válogatott játékosaink a lehető legtöbb lehetőséget kapják meg a bizonyításra annak érdekében, hogy hosszú távon előre lépjünk és amennyiben az anyagi lehetőségek rendelkezésre állnak akkor 2-3 éven belül a bajnoki címre reálisan esélyes csapatot tudjunk építeni. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a számításaink beváltak, mivel a csapat egy-egy rosszul sikerült mérkőzés kivételével remekül küzdött, a Magyar Kupában bravúrgyőzelmeket aratva szerezte meg az ezüstérmet, a bajnokságban pedig véleményem szerint reális esély lett volna a bronzérem begyűjtésére, ha Keyona Hayes, a legeredményesebb játékosunk nem szenved súlyos sérülést. A magyar bajnokság Európa 3-4. legerősebb versenysorozata, így ebben a mezőnyben ott lenni az élcsoportban ilyen fiatal csapattal kiváló eredmény.

Földi Attila fiatal vezetőedzőként kapott nehéz örökséget, de a szezon végére a kezdeti nehézségek ellenére remekül összerakta a csapatot.

Attila feladata nem volt könnyű, a korábbi évek négy légiósa helyett neki két légióssal kellett megoldani az évet. Így sokkal jobban kellett támaszkodnia a magyar játékosokra, ami hosszú távon reményeim szerint kamatozni fog. Összességében én is azon a véleményen vagyok, hogy meghálálta a megelőlegezett bizalmat és van rá reális esély, hogy sok éven át állhat a DVTK kispadja előtt. A Magyar Kupa-ezüstérem egyértelmű bravúr, mint ahogy az Európa Kupában is az volt a miénknél sokszor nagyobb költségvetésből gazdálkodó török élcsapat legyőzése, amivel a legjobb 16 közé jutottunk.

Hogyan haladnak az előkészületek a következő szezonnal kapcsolatban?

Januártól Völgyi Péter szakmai igazgatóval folyamatosan tárgyalunk a jelenlegi és a jövőbeli játékosokkal. Ami biztos, hogy a folytonosság érdekében a csapat legalább 70-80%-ban együtt marad, és néhány napon belül új magyar és külföldi játékosok érkezését is be fogjuk tudni jelenteni. Az multifunkciós sportcsarnokunk átadása elől is elhárult minden akadály, így most már bátran kijelenthetem, hogy az új szezonban ott fogjuk játszani a mérkőzéseinket, ami minőségi ugrást jelent majd a szurkolóink kiszolgálásában.

Hirdetés