Hirdetés
Magyarország

Várakozást felülmúló alapszakaszt teljesített a Győr:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A második helyet szerezte meg az alapszakaszban a SERCO UNI Győr. A szereplés minden várakozást felülmúlt, de a java csak most következik, ráadásul a rájátszást a győri gárdának a kulcsembere, a vállsérülés miatt kiesett Beatrice Mompremier nélkül kell végigjátszania.

A klub honlapján Cziczás László vezetőedző értékelte a bajnokság első szakaszát:

Azt gondolom, ezzel az eredménnyel maximálisan elégedettek lehetünk. Csak két euroligás csapattól kaptunk ki, a Soprontól oda-vissza, illetve a DVTK otthonában. Ugyanakkor a miskolciakat hazai pályán meggyőző játékkal vertük. Elemezgethetjük, hogy esetleg volt egy-két rosszabb meccsünk, de eddig több mint harminc találkozót vívtunk meg a szezon során, teljesen normális, hogy be-becsúszik néhány, amellyel nem voltam elégedett, de összességében ennél jobbat nem kívánhattam volna. A lényegi rész most következik, Beatrice nélkül ez azért nem lesz egyszerű, de volt egy kis időnk, hogy ennek megfelelően kicsit átalakítsuk a játékunkat. Bízom abban, hogy a folytatásban is eredményesek tudunk lenni.

Ami a folytatást illeti, kedden 18:00-kor a hetedik helyezett TFSE-MTK ellen kezdi a negyeddöntőt hazai pályán a Győr. A csapat mérlege a fővárosi gárda ellen: eddig 12 találkozón 11 győri győzelem mellett 1 TF siker született, így joggal bizakodhatnak egy jó kezdésben a rájátszásban.

Hirdetés