Hirdetés
Archivum

Váratlan Galatasaray vereség:

:

Hirdetés

A Török Bajnokság szerdai, hétközi fordulójában a Galatasaray vereséget szenvedett a Tarsus együttesétõl, a Fenerbahce viszont kiütötte az Alanyát. Újra nyílt az alapszakasz.

A Galatasaray a szombati sikere után a Tarsus otthonában lépett pályára. Jól kezdett a hazai csapat, a második negyedben már 8 ponttal is vezettek a Tamika Catchings nélkül felálló riválisuk ellen. Catchings az NBA All Star gáláján lévõ kötelezettségei miatt nem tudott az isztambuli együttes rendelkezésére állni.

A nagy világsztárja nélkül is volt azonban esélye a vendégeknek, akik a félidõre 2 pontra faragták hátrányukat. A harmadik negyedben nem alakult ki nagy különbség a két hölgykoszorú között, 2-4 ponttal vezetett mindössze a Tarsus. A negyedik negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen az utolsó 2 percig, amikor 62-60-ról egy 5-0-s futással eldöntötte a mérkõzés sorsát a Tarsus. A vége 68-62 lett. A Galatasaray legjobbja a 22 pontot és 9 lepattanót szerzõ Sylvia Fowles volt.

A Fenerbahce részben kijavította a szombati botlását. Az Alanyán szó szerint átgázolt Rátgéber László csapata. Már az elsõ negyed végén 42-13 állt az eredményjelzõn, a szünetben pedig 69-25-re ment a Fenerbahce. Végül kerekeken kétszer annyi pontot szerzve, mint ellenfelük, 128-64-re húzták be a kötelezõ gyõzelmet Matovicsék és ezzel újra nyilttá vált a török alapszakasz. A Fenerbahcénak és a Galatasaraynak is 2-2 veresége van, csak a jobb egymás elleni eredménye miatt áll elõrébb a Galatasaray.


Eredmények

Fenerbahçe – Alanya Belediye 128-64

Tarsus Bld. – Galatasaray Medical Park 68-62

Panküp Kayseri ªeker – İstanbul Üniversitesi 63-49
Botaº – Mersin Bºb 58-53
Samsun Basketbol – Ceyhan Belediye 75-64
Beºiktaº Cola Turka – Burhaniye Belediye 75-61

Hirdetés