Hirdetés
Archivum

Váratlan izgalmakkal kezdõdtek az orosz negyeddöntõk:

:

Hirdetés

Hétfõn kezdetét vette Oroszországban a nõi kosárlabda bajnokság negyeddöntõinek sorozata. Az egyik fél második gyõzelméig tartó csatározások elsõ felvonása kisebb meglepetéseket hozott.

Oroszországban kicsit más a lebonyolítás, mint a kontinens belsejében, ugyanis az alacsonyabban rangsorolt csapat rendezi az elsõ találkozót, majd a második és szükség esetén a harmadik mérkõzésre kerül sor a magasabban rangsorolt gárda otthonában.

Az alapszakaszgyõztes Jekatyerinburg Szentpéterváron lépett pályára. Gundars Vetra együttese már az elsõ negyedben nagy elõnyre tett szert és ezt végig magabiztosan õrizte. Végül Sandrine Gruda 18 és Candace Parker 15 pontjának köszönhetõen 77-62-re húzták be a kötelezõ gyõzelmet.

Az alapszakasz második Szpartak Moszkva az Európa Kupában szépen menetelõ novoszibirszki csapathoz látogatott. A szünetben még 3 ponttal a Novoszibirszk vezetett, majd a harmadik 10 percet 13 ponttal hozta Pokey Chatman együttese és ezzel 64-54-re megléptek. A negyedik szakaszban a hazaiak mindent megtettek a felzárkózás érdekében, 4 perccel a lefújás elõtt 71-71-nél ki is egyenlítettek. A végjátékban azonban érvényesült a nagyobb rutin és a 26 pontos Epiphany Prince vezetésével megérdemelten nyert a Szpartak Moszkva.

Az Orenburg a Dinamo Moszkva csarnokában lépett pályára. Itt az alacsonyabban rangsorolt moszkvaiak hozták a hazai mérkõzésüket, de az Orenburg saját közönsége elõtt két gyõzelemmel még kivívhatja a továbbjutást. Érdekes találkozó volt, 26-10-re nyerte az elsõ negyedet a Dinamo Moszkva. Innentõl kezdve szaladt az eredmény után az Orenburg, ami annyira jól sikerült, hogy a harmadik negyed felénél 42-41-re felzárkóztak. Ezt követõen azonban egy 13-0-s sorozattal 55-41-re ismét ellépett a fõvárosi gárda. A hullámvasút még nem ért véget, 67-67-nél másfél perccel a lefújás elõtt ismét egyenlõ volt az állás. Az utolsó percben a hazaiak pontosabban játszottak és Kuzina triplájának köszönhetõen 72-71-re behúzták a mérkõzést.

A Vologda-Kurszk párharc szintén fordulatos csatát hozott, az alapszakasz negyedikje a Kurszk a félidõben már 10 ponttal járt elõrébb és minden a sikerüket vetítette elõre, de egy kosárlabda mérkõzés 40 percbõl áll és ez most megbosszulta magát. A harmadik negyedben a Vologda nemcsak visszajött a meccsbe, de 3 ponttal a vezetést is átvették. A negyedik periódus elsõ 5 percében még fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd a végjátékban a hazaiak kerekedtek felül. A vége 71-65 lett. Hátrányban a Kurszk.


Eredmények

Szpartak Szentpétervár – UMMC Jekatyerinburg 62:77
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Jekatyerinburg javára.

Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Szpartak Moszkva Vidnoje 73:77
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szpartak Moszkva Vidnoje javára.

Dinamo Moszkva – Nagyezsda Orenburg 72-71
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Dinamo Moszkva javára.

Vologda-Сhevakata Vologda – Dinamo Kurszk 71-65
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Vologda javára.

A második mérkõzéseket április 1-jén, ha szükséges a harmadik találkozókat április 2-án rendezik a pályaválasztók otthonában.

Hirdetés