Hirdetés
Archivum

Váratlan Rivas Ecopolis vereség:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték a Spanyol Bajnokság 20. fordulóját. Az EuroLiga rájátszásában érdekelt két csapat, a Valencia és a Salamanca március 16-án játssza le aktuális mérkõzését, de a legtöbb gárda pályán vol. És ha pályán voltak, akkor egy nagy meglepetést is született. A Rivas Ecopolis Ibizán szenvedett vereséget.

A Rivas Ecopolis az Ibiza vendége volt vasárnap délben. A mérkõzésen a madridiak egy újabb gõzelemmel nagy lépést tehettek volna a biztos harmadik hely megszerzéséért az alapszakaszban. Az Ibiza azonban nagyon jól kezdett, az elsõ negyedben már 7 pontos elõnyre tettek szert. Ebbõl az elõnybõl a pontszegény elsõ félidõ végére is megmaradt 2, így 26-24-es állás mellett vonulhattak pihenni a csapatok.

A harmadik negyedben a Rivas fordított és a minimális hátrányukból, minimális elõnyt faragtak. A negyedik etap így 38-40-rõl indult. Ebben a periódusban sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd egy 8-0-s futással a hazaiak eldöntötték az összecsapás sorsát. A végjátékban 56-51-rõl még 56-55-re felzárkózott a Rivas, de fordítaniuk már nem sikerült. 59-55-re nyert az Ibiza. A mérkõzés legjobbjának a 23 pontig jutó Thorburn bizonyult. A madridiaknál Aguilar 13 és Cruz 10 pontja is kevés volt a sikerhez.

A bajnoki negyedik helyezett Zaragoza az Extrugasa otthonában lépett pályára. A szünetben 7 ponttal vezetett a Zaragoza, de a harmadik negyedben a hazaiak felzárkóztak és majdnem fordítottak is. A végjátékban azonban érvényesült a nagyobb tudás és 50-56-ra hozta a kötelezõt a negyedik számú spanyol együttes.

Eredmények

C.B. OLESA – CADI LA SEU D´URGELL 72-80
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – RIVAS ECOPOLIS 59-55
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – SÓLLER BON DÍA! 70-61
RC CELTA INDEPO – HONDARRIBIA – IRÚN 69-77
EXTRUGASA – MANN FILTER ZARAGOZA 50-56
GIRONA FC – PERFUMERIAS AVENIDA – március 16-án játsszák
UNB OBENASA LACTURALE – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – március 16-án játsszák

Tabella

Hirdetés