Hirdetés
Archivum

Váratlan Schio vereség:

:

Hirdetés

Már csak egy veretlen csapat van az olasz bajnokságban, méghozzá a Liomatic Umbertide, miután a hétvégén a Schio váratlan pofonba szaladt bele Faenzában. A pécsieket csütörtökön kiütõ Taranto a legutóbbi fordulóban simán verte a Nicole Ohlde vezette Velencét.

A Schio faenzai fellépése érdekesen alakult. A 15-13-as hazai vezetést hozó elsõ negyed után a szünetben 21-27-re ment a Schio és minden vagy legalábbis a statisztika a nagy neveket foglalkozató EuroLigás együttes sikerét vetítette elõre. A harmadik szakasz végére azonban 3 pontra olvad a különbség, a végjátékban pedig már a Faenza dominált. A vége 61-57 lett. A gyõztes csapatból a brazil válogatott irányító Adriana Pinto emelkedett ki, míg a másik oldalon ismét Janel McCarville (14 pont) volt a legeredményesebb.

A Taranto-Velence összecsapás a várakozásokkal ellentétben nem hozott nagy csatát. Már egy negyed után 24-10-re ment az EuroLigás együttes és ez a különbség végig megmaradt. A Velencének momentumai sem voltak és egy alkalommal sem kerültek a felzárkózás közelébe. A vége 87-61 lett. A Tarantóból ezúttal a 18 pontos Mahoney bizonyult a legjobbnak, míg a másik oldalon csak Nicole Ohlde (12 pont, 7 lepattanó) villogott.

Ujhelyi Petra együttese a Bracco Geas 71-58-ra verte a Nápolyt. A magyar center neve mellé 36 perc játék alatt 10 pont és 7 lepattanó került.

Eredmények

Bracco Geas S.S.Giovanni – Job Gate Napoli 71-58
Officine Digitali Faenza – Famila Wüber Schio 61-57
Erg Priolo – Lavezzini Parma 67-64
Cras Basket Taranto – Umana Venezia 87-61
Liomatic Umbertide – Pool Comense 67-62

A GMA Pozzuoli – Agos Ducato Lucca találkozó egy késõbb meghatározandó idõpontban kerül lejátszásra.

Hirdetés