Hirdetés
Archivum

Váratlan vereség és kerethirdetés a spanyoloknál:

:

Hirdetés

A spanyol válogatott szerdán és csütörtökön felkészülési mérkõzéseket játszott Új-Zélanddal, miközben a szakmai stáb kihirdette az olimpiai selejtezõre utazó 12 fõs keretet.

A spanyolokat szerdán este Gijon városában kellemetlen meglepetés érte, 54-52-re kikaptak Új-Zélandtól. Motiváltabban és jobb ritmusban játszott a beszámolók szerint az új-zélandi együttes, mely a harmadik negyed végén már 43-32-re vezetett. A záró szakaszban a spanyolok nagy hajrába kezdtek és 52-52-nél egyenlítettek, de az utolsó találatot Új-Zéland jegyezte.

A két csapat csütörtökön Oviedo-ban is összecsapott. A spanyolok ekkor 80-60-as gyõzelemmel vágtak vissza. A félidõben már 45-29 állt az eredményjelzõn. Alba Torrens extraklasszis teljesítményt nyújtott és 24 ponttal zárt.

Lucas Mondelo véglegesítette és ki is hirdette az olimpiai selejtezõre utazó keretét. Ebben nincs az új-zélandi gyõzelemhez hasonló meglepetés: Laia Palau, Silvia Domínguez, Leticia Romero, Alba Torrens, Anna Cruz, Marta Xargay, Leonor Rodríguez, Laura Quevedo, Sancho Lyttle, Laura Nicholls, Luci Pascua és Laura Gil alkotja a keretet. Nekik lesz az a feladatuk, hogy olimpiai kvótát szerezzenek Spanyolországnak a június 13-án kezdõdõ selejtezõn.

Hirdetés