Hirdetés
Utánpótlás

Varga Alíz az európai U20-as tornák kiemeltjei között:

:

Hirdetés

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap lezárultak a FIBA U20 Women’s European Challenger tornák. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírói összegyűjtötték azt a tíz játékost, akik véleményük szerint kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az öt helyszínen összesen 28 csapattal lebonyolított erőpróbákon. Az összeállításba Varga Alíz, a soproni torna MVP-je is bekerült.

A soproni FIBA U20 Women’s European Challenger öt mérkőzésén Varga Alíz 16.8 pontot, 8 lepattanót és 2.6 gólpasszt átlagolt. A teljesítmény-index átlaga 20.2 lett. A nemzetközi szövetség összeállítása méltatja a Sopron Basket játékosának “mindent megtesz” hosszállását és hangsúlyozza, hogy látva a fiatal tehetség formáját, a felnőtt válogatottban is kiharcolhatja a helyet magának. Varga Alíz a felnőtt válogatottunkban májusban a görögországi felkészülési mérkőzésén már megmutathatta tudását.

A soproni tornáról Varga Alíz mellett Yarden Garzon (Izrael) kapott kiemelést. A névsort Alessandra Orsili (Olaszország), Janelle Salaun (Franciaország), Klea Verri (Albánia), Emily Bessoir (Németország), Marie Reichert (Németország), Lilia Anna Karakasidou (Görögország), Emma Chardon (Svájc) és Ema Rodakova (Szlovákia) teszi teljessé.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball

Hirdetés