Hirdetés
Magyarország

Varga Sára az olasz élvonal újoncánál folytatja:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Sopron Basket csapatától távozó Varga Sára az olasz élvonal újoncánál a Bruschi San Giovanni Valdarno csapatánál folytatja pályafutását.

Varga Sára tagja volt az elmúlt évadban Euroligát és magyar bajnokságot nyerő soproni együttesnek. Az Euroligában hat találkozón lépett pályára és ezeken 11.9 perc alatt 2.5 pontot, 1.5 lepattanót és 1.2 gólpasszt átlagolt. A magyar bajnokságban az alapszakaszban 19.1 perc alatt 4.6 pont, 1.2 lepattanó és 1.8 gólpassz került a statisztikai lapjára. A rájátszásban 6.5 perc alatt 1 pont, 0.3 lepattanó és 0.6 gólpassz.

A Bruschi San Giovanni Valdarno együttese az olasz második vonal (Serie A2) déli csoportjából (Girone Sud) vívta ki a feljutást. Az alapszakaszt 23 győzelemmel és 3 vereséggel zárták. A rájátszásban pedig veretlenül meneteltek. A negyeddöntőben CUS Cagliari, az elődöntőben a Vigarano, a döntőben pedig a La Bottega del Tartufo Umbertide volt az ellenfelük.

A csapat kerete kifejezetten gyorsan és ígéretesen formálódik. Június 1-én vívták ki a feljutást és Varga Sára azóta már a hatodik játékos, akit bemutattak a következő évadra. Szerződéssel rendelkezik Licia Schwienbacher, Alice Milani, Maria Lazzaro, Salvatore Argirò és egy amerikai légiós Peyton Whitted. Az is eldőlt, hogy a szakmai munkát továbbra is Alberto Matassini vezeti. Ő már az új olasz edzőgeneráció tagja és a második élvonalbeli szezonja lesz. 2018/2019-ben a Battipagliát a rájátszásba vezette.

Hirdetés