Hirdetés
Magyarország

Varga Zsófia 22 pontja és a Győr debreceni győzelme:

:

Hirdetés

Az ANB Piros csoportjának vasárnapi nyitó napján az UNI-Győr Szese 62-58-ra múlta felül a DEAC gárdáját.

A két csapat szinte végig fej-fej mellett haladt. Végül 53-51-es debreceni előny után fordított 60-55-re a Győr és ezt követően a hajrában már megőrizte előnyét. Győri oldalon Varga Zsófia 22, Baffy Fanni 15 ponttal zárt. A debrecenieknél a dupla-duplát elérő Földvári Andrea (12 pont, 10 lepattanó) és a szintén 12 pontos Göttlinger Anna lettek a legeredményesebbek.

Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, végig fej-fej mellett volt a két csapat. Mivel fiatal a keretünk, az ilyen mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulnunk, hogy kiélezett helyzetekben miként reagáljunk. Szerencsére van egy rutinos rókánk Varga Zsófi személyében, aki ezúttal is megmutatta, miért is volt magyar válogatott játékos. Remekül irányította a csapatot, és örülök, hogy a fiatalok jól védekeztek és kifogástalan volt a küzdőszellemük. Nagyon örülök a sikernek.

– olvasható Ábrahám Márta, az UNI-Győr Szese vezetőedzőjének értékelése a kosarsport.hu oldalon.

Kovács Imre, a DEAC vezetőedzője pedig az alábbiak szerint foglalta össze benyomásait: “Sajnos nem fért bele, hogy hét büntetőt kihagytunk hazai pályán, illetve 21 eladott labdánk volt. Nagyon fegyelmezetlenek voltunk a végjátékban a védekezésben. Ettől függetlenül ez tisztes helytállás volt egy korábbi válogatott játékossal és pár A csoportos kerettaggal felálló Győr ellen. Végig küzdöttek a lányok, sajnos mentálisan elfogytunk a végére.”

Eredmény

DEAC – UNI-Győr Szese 58-62 (13-17, 13-9, 16-18, 16-18)

Statisztika ITT

A játéknap teljes összefoglalója ITT

Fotó: kosarsport.hu

 

Hirdetés