Hirdetés
Európa

Várhatóan nem változik a mezőny Oroszországban:

:

Hirdetés

Pénteken ülésezett az Orosz Kosárlabda Szövetség versenybizottsága, ahol a középpontban ezúttal a női versenysorozatok álltak.

Az élvonalat tekintve elfogadták a csapatok azon kezdeményezését, hogy a 2019/2020-as szezonra vonatkozóan is hirdessék ki a hagyományos egyéni díjazottakat. Ennek értelmében az MVP az UMMC Jeketyerinburg sztárja Brittney Griner lett. Az All-Star ötöst pedig Courtney Vandersloot (UMMC Jekatyerinburg), Elizaveta Komarova (MBA Moszkva), Anastasiia Shilova (Nagyezsda Orenburg), Emma Meesseman (UMMC Jekatyerinburg) és Jonquel Jones (UMMC Jekatyerinburg) alkotja.

Az egyéni díjazottak kihirdetése egy szimbolikus döntés volt, hogy elismerjék a csonka szezon kiemelkedő teljesítményét. A következő szezont azonban ennél sokkal jobban befolyásolja a versenykiírás. Az előzetes adatgyűjtés szerint érdemi változás nem lesz a mezőnyben, de végleges csapatlistát majd csak a nevezési határidő lezárulta után hirdetnek. A csapatoknak július 15-ig kell minden papírt bemutatniuk. Felmerült tervként, hogy az élvonal mögötti két osztályt (Szuperliga 1 és Szuperliga 2) összevonják, így egy erős másodosztályt formálva. Ezt azonban idén nyáron még elvetették.

Fotó: basket.ugmk.com

Hirdetés