Hirdetés
Magyarország

Vártnál szorosabb meccs után biztosította helyét a rájátszásban a Vasas

Vasas Akadémia - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 60-53 (18-18, 13-16, 16-8, 13-11)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 22. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Vasas Akadémia - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 60 -53 (18-18, 13-16, 16-8, 13-11)

Vasas Akadémia: Budácsik, Nunn 14, Papp 10, Szerensés 3/3, Pardee 12/6. Csere: Smailbegovic 2, Salamon 6, Tótj 7, Madár E.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 7/6, Vári 8/6, Takács 4, McBryde 15/9, Degbeon 19/3. Csere: Aldazabal, Szabó, Katona.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

A bajnokság 22. fordulójában a Vasas Akadémia 60-53-ra múlta felül a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós gárdáját. Sikerével – és a Ludovika Csata hazai vereségével – a Vasas Akadémia biztosította helyét a rájátszásban.

A Vasas számára kötelező volt a győzelem a rájátszásba kerülés esélyének megtartásához, míg a BKG már korábban elveszítette erre a lehetőségét. Ama Degbeon öt pontjával a BKG került lépéselőnybe a találkozó elején. A Vasas első pontjai Papp Dia nevéhez fűződtek, majd az első szakasz feléhez érkezve Katrina Pardee triplájával 8-7-nél ragadta magához a vezetést a házigazda. Időt is kértek a vendégek, majd Raina Perez triplájával visszavették a kezdeményezést. Fej-fej melletti küzdelem alakult ki, ahol jellemzően a BKG járt előrébb. Amikor egyenlített vagy egy-egy ponttal átvette a vezetést a Vasas, rendre érkezett válasz a vendégektől. Hol Raina Perez, hol Ama Degbeon villant meg. 10 perc után végül 18-18 állt az eredményjelzőn. A második szakasz elején Madár Eszter büntetőivel a Vasas ragadta magához az irányítást. Ekkor a BKG-tól Vári Zita lépett fel és a nyolc pontjával – közte két triplával – új lendületet adott a BKG-nak.

Fotó: Vasas Akadémia

Milos Pavlovic 26-22-nél rendelte magához tanítványait. Visszatérve a pályára Szerencsés Tamara triplájával faragott a hátrányából a Vasas, majd jött Madár Eszter és Schaquilla Nunn, így 29-26-nál már 7-0-ban volt a házigazda. A megszerzett előnyét azonban nem tudta állandósítani. Másfél perc volt a nagyszünetig, amikor Dominique McBryde hármasával 32-31-nél ismét a BKG járt előrébb. A félidő hajrájában még Ama Degbeon is megvillant, így már 34-31-re mentek Gedei Tibor tanítványai. A német válogatott játékosnak ez már a 11. pontja volt ezen az estén. A harmadik negyedet Dominique McBryde triplája indította, amivel 37-31-re elszakadt a BKG. Ez összeségében 11-2-es futás volt. A BKG nagy sorozatára Schaquilla Nunn és Katrina Pardee válaszolt, amivel 37-37-nél egyenlítettek a hazaiak. Nem sokkal később pedig Schaquilla Nunn duplájával 39-37-nél a vezetést is átvették.

Fotó: Vasas Akadémia

A Vasas új lendületet vett ezzel. A folytatásban Papp Dia és Madár Eszter is betalált, ami összességében 12-0-s hazai szériát jelentett. A BKG kosárcsendjét 43-37 után Ama Degbeon törte meg. A Vasas azonban Tóth Orsi és Salamon Zsófia révén tartotta 5-6 pontos előnyét. A harmadik negyedet Papp Dia büntetője és Dominique McBryde duplája zárta. Az utolsó 10 percnek 47-42-ről vágtak neki a csapatok. Itt Dominique McBryde jegyezte az első pontot, így a BKG továbbra is tartotta a lépést. Közel három percet kellett várni a Vasas első találatára. Ez Tóth Orsi nevéhez fűződött, 49-44-re alakítva az eredményt. A pontszegény találkozón 5 egység környékén látszott állandósulni a Vasas előnye, de például még 49-46-nál, majd 52-49-nél is volt labdája a BKG-nak, hogy még szorosabbá tegye a csatát. 52-49 után Ama Degbeon révén ezzel éltek is a vendégek. Az utolsó három percbe 52-51-ről fordultak a felek. A Vasas végül Katrina Pardee és Schaquilla Nunn öt pontjával biztosította be a sikert.

A 60-53-as győzelmével a Vasas Akadémia az alapszakasz tabellájának 8. helyén zárt és a Sopron Basket együttesével vív negyeddöntőt. A BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós az alsóházi rájátszásban folytatja.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés