Hirdetés
Archivum

Vasárnap 18 órától Passalacqua Ragusa – Allianz Geas S.S.Giovanni döntõ az Olasz Kupában:

:

Hirdetés

Vasárnap 18 órától rendezik San Martino di Lupari városában az Olasz Kupa 2019-es fináléját. Meglepetésre a Passalacqua Ragusa és az Allianz Geas S.S.Giovanni küzdhet meg a trófeáért.

Fotó: Allianz Geas S.S.Giovanni Facebook

Fotó: Allianz Geas S.S.Giovanni Facebook

Meglepetés a döntõ párosítása, miután mindkét nemzetközi szinten (is) magasan jegyzett, minõségi, rutinos klasszisokkal feltöltött keretû gárda, azaz a Famila Schio és a Reyer Venezia búcsúzott az elõdöntõben. Mondhatnánk, hogy ez a kupa szépsége, de kevésbé pozitív hozzáállással elmondható: tökélesen megmutatta a szombati játéknap, hogy mennyire hullámzó idén mindkét olasz kirakatcsapat. Ennyit azonban a búcsúzókról, hiszen a két fõszereplõ keményen megdolgozott azért, hogy eljusson ide és róluk szóljon ez a nap. A Passalacqua Ragusa és az Allianz Geas S.S.Giovanni csatája ennek megfelelõen kifejezetten érdekesnek ígérkezik.

A Ragusa a tavalyi bajnoki döntõje után a kulcsjátékosai többségét megtartotta. Összeszokott keretük van, mely hazai porondon kiválóan tartja a lépést a Schio-Venezia kettõssel. Ahogy tavaly a bajnoki elõdöntõben megtréfálták a velenceieket, ezt idén is megtehetik, bárki is lesz majd a riválisuk tavasszal. A négy légiósuk közül Jessica Kuster hazánkban is megfordult, de Hamby, Harmon és a Schio ellen szombaton gyõztes találatot jegyzõ Romeo is minõséget hoz számukra. Az olasz mag a Consolini, Cinili, Soli, Formica négyessel nem feltétlenül a legerõsebb, de az egység sokat ér. A festékben nem túl acélos, viszont szervezetten támadó és keményen védekezõ gárda a Ragusa. Jól dobnak a játékosaik középtávolról és sok szerzett labdával gyors kosárlabdát alkalmaznak.

Az Allianz Geas S.S.Giovanni elképesztõ hétvégét teljesít. A szezont extrán kezdõ, de télre némileg kipukkadó Broni kiejtése is már váratlan volt részükrõl. A Reyer Venezia legyõzése pedig még inkább. A bajnokságban 7 gyõzelemmel és 10 vereséggel jelenleg a tabella 7. helyén állnak. A keretüket nézve két amerikai légióst foglalkoztatnak, Brooque Williams-t és Sophia Brunner-t, illetve a svéd Kalis Loyd segíti a munkájukat. Az olasz magot nézve a legizgalmasabb név Ilaria Panzera, aki az olasz U16-os válogatottat vezette aranyéremre tavaly nyáron. Az egyik legnagyobb helyi tehetség a 2002-esek közül. Árulkodó, hogy a kupa elõdöntõjében is 17 percet töltött a pályán. Nagy szívvel játszó és a triplákat kiváló dobó csapatot ismertük meg bennük a hétvégén. Nagy kérdés azonban, hogy erõvel és különösen fejben kitart-e a lendületük a döntõre.

A Ragusa és a Geas S.S.Giovanni a bajnokságban kétszer találkozott. Októberben az összevont nyitó fordulóban 78-51-re nyert a Ragusa, január elején pedig 72-57-re. A statisztikák alapján ez a 15-17 pont nagyjából reális különbség a két keret között. A Ragusa tapasztalt játékosainak köszönhetõen egyértelmûen favorit. Ugyanakkor az emberi oldalt nem lehet kizárni, három napon belül a harmadik meccsüket játsszák a csapatok, ami speciális versenyhelyzet. Ha nem tudja a finálé elsõ felében megtörni riválisát a Ragusa vagy másként fogalmazva, hagyják belelkesedni a Geas S.S.Giovanni-t, még éles küzdelem is kerekedhet.

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa

Hirdetés