Hirdetés
Archivum

Vasárnap a Cegléd – Vasas találkozóval zárul a 7. forduló:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkõzésre kerül sor a hazai élvonalban. Ezen a VBW CEKK Cegléd a Vasas Akadémiát látja vendégül. Rövid beharangozó.

A tabella 10. és 11. helyezettje méri össze az erejét, amikor a VBW CEKK Cegléd fogadja a Vasas Akadémiát. Nagy tét mellett dobják fel a labdát. A házigazda Cegléd egy gyõzelemmel elkezdhetne zárkózni a középmezõnyhöz, míg a Vasas egy idegenbeli sikerrel tovább élezné a 8-12. hely közötti versenyfutást és ezzel saját magának esélyt teremtene az elõrelépésre. Ahogy az alábbiakból kiderül: ellentétes érzésekkel várhatják a csapatok ezt a rangadót.

A Ceglédnek volt egy kifejezetten elõremutató idõszaka a Keltern elleni szoros csatával, a Gyõr legyõzésével és a tisztes lyon-i helytállással. Ezt azonban a PINKK-tõl elszenvedett némileg váratlan vereség és a Montpellier otthonában nagy különbséggel elveszített Európa Kupa csata követte. A Vasas az októberi válogatott kötelezettségek miatt mindössze négy tétmeccset játszott idén. Már a pécsi vendégjáték alkalmával is akadtak kifejezetten elõremutató szakaszai Földi Attila tanítványainak. Az NKE-Csata ellen pedig egy kicsivel nagyobb rutinnal akár az elsõ idei gyõzelem is összejöhetett volna. Minden fontos mutatóban egyenrangú ellenfele volt a tabella másodikjának múlt héten a Vasas.

A két csapat más erényeket mutatott eddig. A Cegléd ponterõs játékosai révén igyekszik dominálni támadásban, miközben magas posztokon is dinamikus játékra képes. A csapatnál az eddigi nyilatkozatok alapján talán túlzottan is gyakran választanak egyéni megoldásokat a legjobbak. Emellett pedig az elõrelépéshez a magyar magtól is eredményesebb játékra lenne szükség. A Vasast határozott védekezés jellemzi. Az egyéni megoldások helyett támadásban pergõs összjátékokat láthatunk a csapattól. Ennek köszönhetõ a gólpasszok magas száma is. A vasárnapi rangadón kulcskérdés lesz, hogy a Cegléd tudja-e saját ritmusában diktálni a meccs iramát vagy pedig a Vasas karakateres védekezése érvényesül.

Hirdetés