Hirdetés
USA

Vasárnap a Louisville otthonában szerepel az amerikai válogatott:

:

Hirdetés

A február 6-án kezdődő belgrádi olimpiai selejtező-torna előtt lejátssza téli egyetemi túrájának második, egyben utolsó mérkőzését az Egyesült Államok válogatottja. Február 2-án a Louisville vendégei lesznek.

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, az amerikai válogatott a UConn otthonában 79-64-es sikert aratott. A csapatnál kifejezetten hasznosnak ítélték a fellépést, ahol több játékelemet tudott kipróbálni a szakmai stáb. Egykoron éppen azért vezették be az egyetemi túrát a válogatott programba, hogy a profiktól markánsan eltérő játékstílus(ok) ellen is edződjenek. Különösen a két középső negyed, amikor a UConn extrán tartotta a lépést, egyértelműen értékes visszajelzéseket adott.

A Louisville elleni mérkőzés különlegessége Angel McCoughtry szereplése lesz. Sérülése után visszatért és Kurszkban kezd egyre jobb formába lendülni. Az olimpiai selejtezőre nem jön, de egykori egyeteme ellen ott lesz a pályán és így köszönthetik a szurkolók. McCoughtry soha nem látott magaslatokba emelte a szakmai programot a 2009-es végzős évéig. Ez a lendület pedig azóta is tart. Hétszer jutottak a legjobb 16 közé és kétszer Final Four-ba, 2013-ban döntőztek is. A találkozó szünetében köszöntik Jeff Walz vezetőedzőt, akit 2019-ben a női szakágban az év edzőjének választott az USA Basketball. Az U19-es válogatott szövetségi kapitánya is az ambíciózus szakember.

A Louisville 21 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik idén. A konferenciájukban veretlenek és országosan az 5. helyen rangsoroltak. Az amerikai válogatott már rendelkezik olimpiai kvótával, így számukra az előttünk álló belgrádi torna tét nélküli. A felkészülés menetében viszont hasznos állomás. Különösen úgy, hogy a kerettagok közül többen nem játszottak sehol a WNBA holtszezonjában, így nincsenek meccsritmusban. Talán ennek is tudható be, hogy a UConn ellen kiváló kezdés után visszaesett a koncentráció. A ritmust, a keménységet – legyen bármennyire is minőségi a szakmai munka – edzésszituációban nem lehet maximálisan modellezni.

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés