Hirdetés
Archivum

Vasárnap a Sopron és a ZTE elõdöntõje is a második meccséhez érkezik:

:

Hirdetés

A Sopron Basket és a ZTE NKK elõdöntõ párharcában vasárnap rendezik a második mérkõzést. Az egyik fél második sikeréig tartó csatározások alkalmával az elsõ találkozón a Sopron hazai pályán 72-37-es gyõzelmet aratott.

A párharc elsõ mérkõzésén az Euroliga Final4 terhelése ellenére is magabiztos gyõzelmet ért el a Sopron. Roberto Iniguez gárdája a nagyszünet elõtt váltott ritmust és így 20 perc után már 14 pontos elõnyben volt. A második félidõben pedig karakteresen kijött a két csapat közötti különbség. A ZTE az alapszakaszban 20-25 percen át nyílttá tudta tenni a Sopron elleni meccseit, ezúttal viszont erre nem nyílt lehetõsége. A statisztikát nézve a 40-27-es lepattanócsata, a gólpasszokban mutatkozó 23-7-es különbség és a ZTE 18 eladott labdája bizonyult döntõnek. A Sopron védekezése extrán mûködött, amihez a duplákat tekintve 58%-os mezõnymutató és Candice Dupree kivételesen extra napja jött.

A soproni gárdából Fegyverneky Zsófia és Amanda Zahui hagyta ki a találkozót, de a játékrendszer így is kiválóan mûködött. Ez pedig egyértelmûen bizakodásra adhat okot a címvédõ híveinek a folytatásra nézve. Az Euroliga kapcsán is méltattuk a Sopront, hogy ezen a téren rendkívül stabil. A ZTE ettõl függetlenül a második találkozó kapcsán építhet arra, hogy hazai pályán jóval ponterõsebb. Sok múlik azon, hogy védekezés terén melyik fél akarata érvényesül. Az alapszakaszban kifejezetten jól lepattanózott a hazai meccsen a ZTE, ebben szintén elõrébb tud lépni a csütörtöki összecsapáshoz képest. Ezen felül nagy szerepe lehet a távoli dobásoknak is. A negyeddöntõben az idegenbeli bravúr alkalmával például 8 triplát jegyzett Gáspár Dávid együttese.

Összességében nagy lehetõség kapujában áll a Sopron, melynek a bajnoki döntõ pénteki rajtját tekintve a regenerálódás szempontjából is fontos lenne a párharc mielõbbi lezárása. A ZTE azonban saját pályáján egyértelmûen egy szorosabb, élesebb meccs reményében szerepelhet.

Hirdetés