Hirdetés
Archivum

Vasárnap a Szekszárd idegenben, a ZTE hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást:

:

Hirdetés

A szombati két negyeddöntõ után vasárnap a másik két párharcban is lejátsszák a második meccseket. 17 órától fogadja a Gyõr a Szekszárdot és a ZTE a PEAC-ot.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd és a CMB Cargo UNI Gyõr negyeddöntõje elõzetesen a legpikánsabb párosításnak ígérkezett. Az elsõ meccs azonban a négy párharcot nézve az egyik legnagyobb különbséget hozta. Igaz ez a számszerû eredményt nézve és a mutatott játékot tekintve is.

A Szekszárd végig dominálva a játék minden elemében riválisa fölé nõtt. Nem is feltétlenül a statisztika mutatja igazán a KSC fölényét. Bár csapatszinten a 107-es VAL-érték, különösen a 10 szerzett labda és a 17 gólpassz, melyre csak 14 eladott labda jutott, kiemelést érdemel. Hanem elsõsorban a határozott, koncentrált, pontos játéka emelte riválisa fölé a szekszárdiakat. Mindkét gárda igyekezett keményen védekezni. Amíg azonban a KSC megtalálta a dobóhelyzeteket és értékesítette is azokat, addig a Gyõr az elsõ félidõben támadásban keveset mutatott. Mire rendezte a sorait, lényegében a hazaiak döntésre vitték a meccset. Jól mutatja a KSC fölényét, hogy még Frida Eldebrink hiánya és Erica McCall valamivel visszafogottabb teljesítménye is belefért. Abby Bishop, Ivana Dojkic, illetve Studer Ágnes és Gereben Lívia ponterõs teljesítménye meglapozta a sikert.

A Gyõr számára elsõsorban amiatt lehet hiányérzet, hogy a tolnai megyeszékhelyen még Sara Krnjic nélkül is meg tudta nyerni a lepattanócsatát. Ezen a területen az évad folyamán többször is nehézségei akadtak, mégsem volt esélye még szoros végjáték kialakítására sem. A 17 eladott labda és a sok kihagyott ziccer nem fért bele. Ráadásul a 62 mezõnykísérletbõl mindössze 16 lett sikeres. A második találkozón minden azon múlik, hogy mennyire tudja a gyõri gárda támadásban rendezni a sorait. A Szekszárd játéka, ahogy a tavasz folyamán végig, nagyon egyben van és kívülrõl nézve igencsak elõremutató. Jellemzõen idegenben is stabilnak bizonyult, könyörtelenül megbüntetve, ha a riválisai hibáztak. A Gyõr hasonlóan jó lepattanózással és jobb helyzetkihasználással teremthet esélyt magának. 

A negyedöntõk elsõ mérkõzéseit nézve a ZTE NKK tudott egyedüliként idegenben diadalmaskodni. A PEAC-Pécs otthonában aratott 77-72-es sikere azt jelenti, hogy hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást. A ZTE egy olyan összecsapást tudott megnyerni Pécsett, ahol az elsõ negyedben pontos játékkal felépített elõnyét végig menedzselte. A PEAC-nak ugyan akadtak felzárkózásai, de döntõ pillanatokban nem remegtek meg zalai oldalon a kezek. Dominált a palánk alatt a ZTE, a 40-25-re megnyert lepattanócsata adta az alapot az idegenbeli sikerhez. Ehhez jött nyolc sikeres tripla és egy stabil védekezés. A ZTE 16 eladott labdába kényszerítette bele riválisát. Azokon a mecsceken a szezon folyamán, amikor ennyire kijött a lépés, általában gyõztesen hagyta el a pályát a zalaegerszegi együttes. A keretben ugyanis megvan az a rutin, amivel egy ilyen fölényt tud érvényesíteni.

A PEAC kiseb meglepetésre éppen azon a területen maradt alul, ahol a statisztikai összefoglalónkban méltatott Sara Imovbioh és Alyssia Brewer révén tavasszal stabilnak bizonyult, nevezetesen a festékben. Különösen a négy támadólepattanó a kevés, hiszen második esélybõl szerzett pontok nélkül nehéz építkezni. Ezúttal a triplák sem jöttek pécsi oldalon, a 21 kísérletbõl mindössze 5 lett sikeres. Ettõl függetlenül nem lefutott a párharc. A PEAC többszöri felzárkózása mutatja, hogy megvan a játéka egy szorosabb csatához. A festékben zajló küzdelem és a távoli dobások dönthetnek. Ha itt tudja tartani dominanciáját a ZTE, akkor esélyes. Amennyiben a PEAC – akár csak az egyik területen elõrébb tud lépni – teljesen nyílt lehet a derbi.

Hirdetés