Hirdetés
Európa

Vasárnap Basket Landes – Galatasaray mérkőzés az Euroligában:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Euroligában. Ezen a B-csoportban a Basket Landes vendége a Galatasaray lesz.

A B-csoportban a hétvégén igen sűrű a program. Szombaton a Fenerbahce 82-59-es sikert aratott Sopronban. A részletes beszámolónk ITT olvasható. A Dinamo Kurszk 71-66-os győzelmet ünnepelhetett Gironában. Ezúttal két olyan gárda találkozik, amely hét vereséggel áll és a tét nem kisebb, mint az Európa Kupás folytatás lehetősége. Ez mindkét klub számára jó opció lehet tavaszra egy szép eredményre. A Landes négy mérkőzést vívott eddig januárban. A két bajnokijukat megnyerték, így 9/3-as mutatóval vezetik a tabellát. A Francia Kupában múlt héten a Lyon-t búcsúztatták és ötös nyeretlenségi szériájukat megtörve nyertek Gdyniában az Euroligában, amivel életben tartották Európa Kupás esélyeiket.

Nincs könnyű szezonja a Basket Landes csapatának, hiszen ősszel elveszítették Celina Dumerc-et, akinek a derekát kellett műteni. Nincs olyan kaliberű, ekkora tapasztalattal rendelkező játékos a keretben, mint az ikonikus irányító. Átvészelték azonban a kiesését, sőt a hazai eredményességet tartják is. Ebben nagy szerepe van Regan Magarity, Ludija Turcinovic és Kendra Cherry ponterős játékának. Szándékosan nem említettük Marine Fauthoux nevét, aki az év fiatalja címre is esélyes az Euroligában. Az ausztrál válogatott Marianna Tolo némileg visszaesett pontszerzésben, de főleg a decemberi időszakban igazi vezérként segítette csapatát. Bármikor előrébb léphet.

A Galatasaray-t szerdán este Sopronban láthattuk. Komoly erődemonstrációt tartottak a mieink. Nyilván nagy kérdés, hogy a Galatasaray teljesítményében mennyire volt benne az utazási nehézség. Egy azonban biztos, hogy a második 20 percben mindössze 18 pontot értek el. A mezőnymutatójuk 30% alatt maradt, 18 eladott labdával zártak és 47-33-ra elbukták a lepattanócsatát. Mindenképpen pontosabb játékra van szükség és ez ebben a keretben, ahol Kelsey Plum, Kaela Davis vagy éppen Tina Krajisnik is bármikor képest extrát hozni, bőven benne van. Az őszi meccset 83-64-re hozta a Galata – igaz azóta Riquna Williams, illetve Anete Steinberga szolgálataira sem számíthatnak- és most is esélyesek, de ahhoz annyi hiba nem fér bele, mint Sopronban.

Kifejezetten érdekes mérkőzésre számíthatunk, mely olyan szempontból is fontos, hogy szerdán majd a Sopron Basket csapata látogat a Basket Landes otthonában.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

15:30 Basket Landes – Galatasaray – ÉLŐ STATISZTIKA

A B-csoport állása:

Hirdetés