Hirdetés
Archivum

Vasárnap bemutatkozik az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn Németország ellen lép pályára Pasaréten a magyar U16-os válogatott. Magyar Gergely együttese elsõ felkészülési mérkõzéseit játssza idén nyáron.

A magyar U16-os válogatott július 5-én kezdte meg a felkészülést Zalakaroson és kedd óta dolgozik a csapat Pasaréten. Lasztoméry András a válogatott technikai vezetõje megkeresésünkre elmondta, hogy apróbb húzódások vannak a keretben, de ezek senkinek sem befolyásolják a játékát az elõttünk álló találkozókon. Jelenleg még egy bõ 16 fõs keret dolgozik, ez azt jelenti, hogy nyolc lány mindkét mérkõzésen pályára fog lépni, 4-4 játékos pedig cserélõdni fog a tervek szerint.

A magyar válogatott keretében nyolcan vannak a tavalyi debreceni Európa-bajnokságon hatodik helyen végzõ együttesbõl. Az 1999-2000-es korosztály legfiatalabb, egyetlen 2000-es születési tagja a Csata DSE csapatának játékosa Barhács Laura.

A hazánkba érkezõ német csapattal kapcsolatban Lasztoméry András elmondta, hogy a szakmai munkát Szittya Imre személyében magyar szakember irányítja. A vendégek öt fiatalabb játékossal érkeztek és mivel tavaly a tallini B-divíziós Európa-bajnokságon kivívták a feljutást, így idén õk is az A-divíziós Európa-bajnokságra készülnek.

Hirdetés