Hirdetés
Európa

Vasárnap brit kupadöntő Fritz Judittal:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezik a Birmingham Arénában a brit kupasorozat, a WBBL Cup 2020-as döntőjét. Fritz Judit csapata a Sevenoaks Suns a Durham Palatinates alakulatával mérkőzik.

A Sevenoaks Suns az elmúlt három szezonban hat trófeát szerzett, de a WBBL Cup elsőség még hiányzik. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly a Sheffield Hatters két ponttal verte a Suns-t. Fritz Juditék idén is extra szezont futnak. Mindössze egy vereségük van a bajnokságban, ahol az elmúlt 38 meccsükből mindössze egyet veszítettek el. Idén Fritz Judit közel 26 perc alatt 8.2 pontot és 4.1 lepattanót átlagol 1.6 gólpassz mellett.

A WBBL Cup elődöntőjében a Sevenoaks Suns 63-58-ra verte a Newcastle Eagles-t. Fritz Judit 28 és fél perc alatt 11 ponttal és 7 lepattanóval vette ki a részét a sikerből.

A Sun és a Palatinates a múlt héten találkozott a bajnokságban, akkor a Sevenoaks Suns 87-74-re győzte le a Durham Palatinates-t. A fordulatos találkozón az utolsó 15 percbe a Durham Palatinates 53-52-es előnyéről érkeztek a csapatok. Innen azonban 18-4-es futással fordított a Sevenoaks Suns. Fritz Judit közel 36 perc alatt 17 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt jegyzett.

A Durham az elmúlt évadban a harmadik számú sorozat, a WBBL Trophy döntőjéig menetelt. Akkor a Leicester gárdájától kaptak ki. Idén a bajnokságban hullámzóbb a teljesítményük, 5/5-ös a mutatójuk. A válogatottból is ismert Cat Carr vezette Sevenoaks Suns nagy favorit. A tavalyi a bajnoki meneteléshez hasonlóan idén is sokat jelent, hogy szerkezetben, variációs lehetőségekben és rutinban a mezőny nagy részénél lényegesen előrébb járnak. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a trófea sorsa egy meccsen dől el. Azon az egy találkozón pedig bármi lehet.

Hirdetés