Hirdetés
Magyarország

Vasárnap Cegléd – Sopron és Győr – ZTE találkozók:

:

Hirdetés

Vasárnap két mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. 18 órától VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket és Uni Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK találkozók lesznek.

A Sopron Basket Cegléden egy sűrű időszakot kezd. Mivel január 2-án pótolja az NKE-FCSM Csata elleni találkozót a címvédő, így a jövő heti TFSE elleni derbivel együtt hat nap alatt három találkozót fog vívni. Egy ilyen sorozat mindig hordoz magában rizikót, de ettől függetlenül a soproniak esélyesként lépnek pályára mindegyik összecsapáson. Így Cegléden is. Legutóbb a Lattes Montpellier ellen láthattuk Gáspár Dávid együttesét. Tina Jovanovic félidei kiválása után fokozatosan a francia gárda fölénye rajzolódott ki. Ugyanakkor a Sopron Basket játékban egyre jobban összeáll, melyet Candice Dupree érkezése tovább fog fokozni. A Cegléd egy négy mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatot szakított meg a PINKK otthonában. Akkor 19 pontos hátrányból állt talpra, de már a Namur vagy éppen a BEAC ellen is mutatott be hasonló fordítást. Bár hullámzó a csapat teljesítménye, de ezekre a sikerekre építhet a szezon második felében.

A Győr új vezetőedzővel (Merim Mehmedovic) és új centerrel (Rachel Hollivay) készül a folytatásra. Nagy kérdés, hogy ezek az új impulzusok eredményesség terén milyen változást hoznak. Erre a januári időszak már vélhetően választ fog adni vagy legalábbis irányt mutat. Mondani sem kell, hogy ilyen előzmények után az első fellépés mindig hatványozott téttel bír. A győriekhez hasonlóan a ZTE is 6/6-os mutatóval áll, sőt a zalaegerszegi gárda is edzőt váltott már idén. Olyan szempontból viszont ellentétes utat tett meg, hogy a válogatott szünetet követően kapott el egy jó sorozatot négy győzelmet szerezve mindössze egy vereség mellett. A Győr ez idő alatt négyszer maradt alul és mindössze egyszer tudott nyerni. Horváth Zsófiával éppen a napokban készítettünk nagyinterjút és ebben elmondta lapunknak, hogy múlt héten a Szekszárd elleni vereség alkalmával is látott előremutató jeleket. A védekezés további erősítése lehet a ZTE kulcsa az előrelépéshez.

Hirdetés