Hirdetés
Magyarország

Vasárnap Csata – DVTK rangadó:

:

Hirdetés

Vasárnap a tabella harmadik helyezettje fogadja a másodikat, azaz az NKE-FCSM Csata vendége az Aluinvent DVTK lesz. Egy olyan rangadóra készülhetünk, ahol a csapatok játékoskeretét tekintve benne van egy igencsak látványos összecsapás is.

A hazai élvonal 19. fordulójának rangadója úgy érkezik el, hogy a listavezető Sopron Basket mögött a második az Aluinvent DVTK három, az NKE-FCSM Csata négy vereséggel rendelkezik. Ha a vasárnapi rangadón az Aluinvent DVTK idegenben nyer, akkor hatalmas lépést tesz a második pozíció bebiztosítása felé. A Csatára egy hét alatt két rangadó vár (DVTK, Szekszárd) ezeken két bravúrral szintén lehet esélye még akár a második helyre is.

A két csapat ellentétes utat járt be az utóbbi hetekben. Az Aluinvent DVTK szerdán nem játszott, előtte február 1-én lépett pályára. A válogatott szünetben pótolták a BEAC elleni találkozót a Gabányiban. Az egy olyan délután volt, ahol az alacsonyabban rangsorolt gárda jó érzékkel ismerte fel, mikor csökkent a koncentráció esélyesebb riválisánál és így nyílttá tette a végjátékot. A Csata szerdán már pályára lépett és a PEAC-ot verte. Ennek a sikernek az adta az értékét, hogy matematikailag biztosította helyét a négy között a tabellán a csapat. Azaz úgy futhat neki a DVTK és a Szekszárd elleni rangadóknak, hogy ilyen szempontból veszíteni valója nincs, megvan a negyeddöntős pályaelőny.

A szünetben a statisztikai összefoglalónk kirajzolta, hogy a közvetlen élboly tagja minden fontos mutatóban ez a két alakulat. Mindkét gárda 80 pont és 20 gólpassz felett átlagol. Két olya terület van a meghatározó adatsorokat nézve, ahol jelentősebb a különbség. Az egyik a lepattanó, ahol 17 lejátszott meccs után a DVTK átlaga 34,8 volt, míg a Csatáé 31,6. Ezt a differenciát ráadásul a támadó-lepattanók alapozták meg, amivel egész szezonban küzdött eddig a Csata. A második pedig a szerzett labdák, ahol a DVTK 9,6-os, míg a Csata 6,9-es átlaggal rendelkezett a szünetben.

Mindkét vezetőedző saját klubja honlapján értékelt. Tursics Krisztián a PEAC elleni mérkőzés után éppen a fentebb kiemelt statisztikákra tett utalást. A PEAC ellen nyerte a lepattanócsatát a Csata, ami nagyon értékes visszajelzést jelentett a szakmai stábnak. Ugyanakkor 14 eladott labdája volt, melyek után könnyű pontokat kaptak.  “A tabella nagyon hízelgő és jó ránézni, hogy ebből a pozícióból fogadjuk az esélyes csapatot. Az a célunk, hogy egyrészt megteljen a csarnok és egy jó mérkőzésre látogassanak ki a szurkolók, az érdeklődök. Tényleg jó meccset kell játszani. Fel fogunk készülni a Miskolc erősségeiből és szeretném viszontlátni azt, amit gyakoroltunk.” – összegzett a Csata vezetőedzője.

Cziczás László pedig az alábbiak szerint foglalta össze gondolatait: “Nagyon kiélezett meccsre számítok annak ellenére, hogy a Csata az utóbbi időben talán szorosabb mérkőzéseket játszik. Nem szabad azonban, hogy ez megtévesszen bennünket, mert minőségi játékosaik vannak nekik is, ami miatt teljesen megérdemelten vannak az élmezőnyben. Hazai pályán jól szerepelnek, hiszen eddig csak a listavezető Sopron és a TFSE tudott náluk győzni. Kétesélyes a vasárnapi mérkőzés, amelyen ha sikerül győznünk, óriási lépést teszünk az alapszakasz második helyének megszerzéséért vívott küzdelemben. A csapat tagjai közül mindenki egészséges, nagyon várjuk a találkozót, mert hosszú volt ez a két hét meccs nélkül.”

A két csapat őszi meccsét 83-79-re nyerte az Aluinvent DVTK. A harmadik negyed végén 14 pont volt a különbség, de felzárkózott a Csata. Azon a találkozón Horváth Bernadett és Szücs Réka összefejelt, amely után mindkét gárdának borult a tervezett rotációja. November vége óta mindkét fél sokat lépett előre, így a 17 órakor kezdődő rangadóban is benne van egy hasonlóan szoros derbi.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés