Hirdetés
Archivum

Vasárnap délben El Clásico:

:

Hirdetés

Vasárnap délelõtt 11 órakor rendezik a nõi kosárlabda El Clásico-t, a Valencia – Salamanca összecsapást. A tét a Spanyol Bajnokság alapszakasza, miután 19 gyõzelemmel és 1 vereséggel áll mindkét gárda. Azaz amelyik együttes nyer, mindegy milyen különbséggel, várhatóan az futhat neki az elsõ helyrõl a rájátszásnak.

A Spanyol Kosárlabda Szövetség hivatalos oldalának szerkesztõi a két edzõt kérték esélylatolgatásra. Az elsõ Valencia – Salamanca rangadójára készülõ Natalia Hejkova kiemelte, hogy ezen a szinten már nem tudják meglepni egymást a csapatok. A szlovák edzõnõ a Salamanca erõsségét a csapatjátékban és a palánk alatt, a centerek minõségében látja. Hejkova külön kiemelte az ausztrál Belinda Snell-t, aki Oroszországban két évig volt játékosa és szerinte eldöntheti a rangadót. Saját csapata kapcsán az edzõnõ elsõsorban a védekezést emelte ki, illetve azt a tényezõt, hogy fejben, mentálisan mennyire sikerül ráhangolódniuk a rangadóra.

Lucas Mondelo, a Salamanca trénere is a mentális kérdésekkel kezdte esélylatolgatását. Véleménye szerint csapata ebben a szezonban már többször is bizonyította, hogy le tudja gyõzni a Valenciát és így a lélektani elõny talán náluk van. Mint ismeretes a spanyol szuperkupadöntõn a Salamanca Valenciában diadalmaskodott, majd november végén hazai pályán is megverték a bajnoki címvédõt. Mondelo szerint a Valencia erõssége elsõsorban a védekezésükben és a játékuk ritmusában rejlik. A Salmanca trénere úgy véli, ha hagyják futni riválisukat és a címvédõ a saját ritmusában pattogtathat, akkor nehéz, szinte lehetetlen helyzetbe kerülhetnek.

A salamancai tréner a csapategységben és a centerekben látja a siker kulcsát. Mondelo szerint minél több pontot kell szerezniük a második esélybõl és folytatva elõzõ gondolatmenetét, a mester fontosnak tartja, hogy a mérkõzés ritmusát saját csapata diktálja. A szakember kiemelte, hogy nem engedhetik meg a leindításokat, 5 az 5 elleni játékra kell kényszeríteniük a Valenciát és minél több fizikai kontaktusra lesz szükségük a mérkõzésen.

Hogy melyik szakember elképzelései valósulnak meg, arra vasárnap délben kaphatunk választ. Egy biztos, az utóbbi évek tapasztalata alapján méltó ez a páros az El Clásico elnevezéshez. A két együttes egy hónap múlva az EuroLiga elõdöntõjében is találkozik.

Hirdetés