Hirdetés
Magyarország

Vasárnap DVTK – Sopron bajnoki rangadó:

:

Hirdetés

Vasárnap 17 órától Miskolcon a Generali Arénában összecsap az Aluinvent DVTK és a Sopron Basket. Az alapszakasz végeredménye szempontjából nincs tétje a találkozónak, de a presztízs elvitathatatlan.

Rendkívül speciális versenyhelyzetben érkezik el az elmúlt évad bajnoki döntőseinek rangadója. A vasárnapi összecsapásnak nincs tétje. A Sopron Basket már matematikailag is alapszakasz-győztes, míg az Aluinvent DVTK egészen biztosan második lesz. Pár nap múlva, egészen pontosan csütörtökön a Magyar Kupa negyeddöntőjében azonban újra összeméri az erejét a két gárda. Az már egyenes kieséses meccs, ugyanis csak a győztes játszhat majd abban a sorozatban az érmekért.

Miskolcon várhatóan kiemelkedő hangulat fogadja a játékosokat és ez a párosítás mindig óriási presztízsű. Ettől függetlenül a vasárnapi bajnoki rangadó képét alapjaiban határozhatja meg, hogy mennyit akarnak elárulni a saját játékukról a csapatok. Vegyes érzésekkel készülhetnek a felek erre az erőpróbára. A DVTK együtteséből a Csata ellen megsérült Cyesha Goree, aki ezúttal sem léphet pályára. Nélküle is három értékes győzelmet szerzett a miskolci csapat, ráadásul mindegyik alkalommal elérte legalább a 88 dobott pontot. Ez a három siker, azon túl, hogy a második hely bebiztosítását jelentette, ismét megmutatta a DVTK keretének komoly támadóerejét. Shatori Walker-Kimbrough elvitathatatlan vezér szerepe mellett ki kell emelni Maja Skoricot, akinek érezhetően új lendületet adott az olimpiai selejtező. A szünet óta minden találkozón kétszámjegyű ponttal zárt. A lepattanók mellett pedig a gólpasszokban is jeleskedett.

A Sopron Basket döntése és ennek a következménye a nemzetközi szereplés kapcsán mindenki számára ismert. Természetesen kérdés lehet, hogy mennyire maradt ott a fejekben az elmúlt időszak. Ettől függetlenül van annyira rutinos a Sopron alapcsapata, hogy ez nem nyomhatja rá a bélyegét a bajnoki hajrára. A válogatott szünet óta négy mérkőzést vívott a bajnoki címvédő. A Kurszk elleni Euroliga összecsapás mellett három bajnokit. Ezeken kiválóan védekezett a Sopron, a PEAC 34%-al, a Vasas 32%-al, míg a ZTE 37%-al tudta értékesíteni a mezőnykísérleteit.

A két csapat decemberi mérkőzésén a Sopron Basket 89-52-es sikert aratott. Amikor a válogatott szünetben elkészítettük a statisztikai összefoglalót, szépen kirajzolódott, hogy a fontos mutatók rangsoraiban a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK foglalja el az első két helyet. Attól függetlenül, hogy várhatóan mindkét oldalon a csütörtöki kupamérkőzés lesz szem előtt, érdekes lehet, hogy melyik oldal akarata érvényesül. A DVTK domináns támadójátéka vagy a Sopron karakteres védekezése.

Szerdán megszereztük az alapszakasz második helyét, ami azt jelenti, hogy a rájátszásban jó pozícióból indulhatunk. Vasárnap a mezőny legerősebb csapatával találkozunk, ugyanakkor kétségtelenül furcsa helyzetet teremt, hogy a presztízsen kívül más tétje nincs az összecsapásnak. Rövid időn belül kétszer is összemérjük a tudásunk, és egyértelműen a jövő heti Magyar Kupa negyeddöntőt tekinti fontosabbnak mindkét együttes. Éppen ezért nagyon érdekes lesz, a bajnoki találkozó, ki, mit mutat, mennyit enged láttatni önmagából. A címvédő Sopron ellen akkor sem lenne egyszerű megszerezni a győzelmet, ha a legerősebb összeállításunkkal állnánk ki, mivel azonban Cyesha Goreera továbbra sem számíthatok, ez még inkább nehéz lesz. 

– foglalta össze várakozásait Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

Maximálisan a Miskolcra készülünk. Minden magyar bajnoki meccset, ahogy eddig is, szeretnénk megnyerni. A Miskolc az egyik közvetlen ellenfelünk, amely szeretné a Magyar Kupát és a bajnokságot megnyerni, illetve legjobb helyen végezni. Nagyon jó csapat, nagyon erős a hazai pályájuk, szuper közönség biztatja őket minden meccsen. Maximális erőbedobással készülünk. Én azt hiszem, hogy a védekezésünk, ami a kulcsmeccseken eddig működött, az mindennek az alapja. Nagyon szeretném, ha védekezésben azt a szintet tudnánk hozni, amit ezeken a mérkőzéseken és abból már a támadásaink működni fognak.

– nyilatkozta a Sopron Basket videós összeállításában Fegyverneky Zsófia, csapatkapitány.

Fotó: Tóth Zsombor – Sopron Basket

Hirdetés